Yerel ligler sil baştan!

765

 2020-2021 sezonunda Çanakkale yerel futbolu vizyon değişikliğine uğrayacak. Alışılmışlığın dışında düzenlenecek liglerde, artan takım sayıları ile gruplar coğrafi esasa göre oluşturulacak. ASKF Genel Başkanı Doktor Firuz Erdil yaptığı açıklamalarda, 2.Amatör Ligin 1 sezon için oynanmayacağını ifade ederek,  Süper Amatör, 1.Amatör ve Yaş Grubu ligleri ile ilgili olarak pek çok konuya açıklık getirdi.

 

Süper Amatör Lig ile ilgili görüşlerini açıklayan Dr. Erdil “Çanakkale’de yeni sezonda 15 kulüp takımı SAL’da oynama hakkına sahip bulunuyor. Talimat gereği, eğer takım sayısı 14’ün üstünde ise, o ligde tek grup oluşturulamıyor. Süper Amatör Lige 15 takımımızın da katılacağını var sayarsak, SAL mecburen 2 grup halinde oynanacak. Organizasyona katılmayan takım olur ise tek grup halinde oynanabilecek. Ligin tek ya da çift devre, tarafsız saha gibi seçeneklerle yapılmasına TFF  ve TASKK karar verecek. Merkez’den gelecek talimat sonrası Kulüp temsilcileri ile toplantı yapılacak” dedi.

 

1.Amatör Lig ile ilgili olarak konuşan Dr. Firuz Erdil “Yaptığımız hesaplamaya göre, 2020-2021 sezonunda Çanakkale 1.Amatör Lig’de 25 dolayında kulüp takımı mücadele verecek. Duruma göre, bu kategori 3 ya da 4 gruba ayrılacak. Play-Off’lu bir sistemin uygulanması da mümkün. Bu kategorideki müsabakaların kriter ve statülerinin belirlenmesinde TFF ve TASKK talimatları etkili olacak. Yani tek devre, çift devre ya da tarafsız saha gibi seçeneklerden biri yürürlüğe girebilir. Çanakkale 1.Amatör Ligin düzenlenmesinde il bazında Tertip Kurulu’nun yapacağı toplantıda nihai kararlar alınacak.

 

Yaş Grubu maçlarını da değerlendiren Çanakkale  ASKF Genel Başkanı Dr. Firuz Erdil “Bu liglerin 4 kategoride düzenleneceğini söyleyebiliriz. Müsabakaların kriterleri, yaş grupları ve nasıl bir lig oluşumu yapılacağına TFF ile TASKK karar verecek. Çünkü, Pandemi süreci nedeniyle, Türkiye’nin hemen hemen her ilinde oynanacak liglerin aynı standardizede olacağını düşünüyorum. Kabul edelim ki, tüm Dünya’da olduğu gibi, Türkiye’de de hem profesyonel hem de Amatör Futbol mecburen şekil değiştirmeye başladı. Bizlere düşen görev ise standartlara uyum sağlamaktır.”

Haber Merkezi

Paylaş