Yerel futbolda şiddet!

Takımlarının kamp yaptığı Yenice ilçesini ziyaret eden Bigaspor taraftarlarını taşıyan otobüse, Çan ilçesinde yapılan saldırıda 4 taraftar yaralandı...

446
 
 
2012-2013 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek Bigaspor`un bir grup taraftarı, belediyeye ait otobüsle Yenice`de kamp yapan takımlarını ziyaret için bu ilçeye gitti. Bir süre Yenice`de kaldıktan sonra, Biga`ya dönüş yapan taraftarları taşıyan otobüs, Çan`a ulaştığında bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Otobüsün zarar gördüğü olayda 4 taraftar yaralandı. Biga Devlet Hastanesi`nde tedavileri tamamlanan taraftarlar ile Bigaspor Kulübü Başkanı İrfan Zeren ve bazı yöneticiler, Emniyet’e giderek olayı gerçekleştirenler hakkında şikayetçi oldu.
 
Öte yandan iddiaya göre, yaklaşık 100 kişilik bir grup, Bigasporlu taraftarları taşıyan otobüse taşlarla saldırdı. Otobüsün ön ve sağ camları tamamen kırılırken, otobüs şoförü ile birlikte 4 kişi yaralandı. Yaralanmasına rağmen otobüsü durdurmayarak yola devam eden otobüs şoförü, daha büyük olayların yaşanmasını önlemiş oldu. Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne kadar gelen otobüsteki yaralılar, polis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Bir taraftarın bacağına 16 dikiş atıldığı öğrenildi. Bu arada olayı duyan Bigaspor yönetimi de Çan Emniyet Müdürlüğüne gelip şikayette bulundu. Bigaspor taraftarlarının da Emniyet Müdürlüğü`nde ifadeleri alındı. Bigasporlu taraftarlar, ilçede kendilerine pusu kurulduğunu öne sürerken, Y. Çanspor taraftarları da Bigasporlular’ın Yenice`ye gidişte ilçeden geçerken, vatandaşlara ağır hakaretlerde bulunduğunu öne sürdüler.
 
 
Paylaş