Yeniliğin adresi, Dadaşlar Showroom

İsmet Paşa Mahallesi Set Boyu Caddesinde faaliyetlerini sürdüren Dadaşlar Kapı Showrrom yaşam alanlarına getirdiği yeni bakış açısı, çağdaş tasarımları ile sektördeki yerini her geçen gün sağlamlaştırıyor.

746
 
Çanakkale de dekorasyon alanında bir numara olan Dadaşlar Showroom, evlerini yenilemek isteyenlerin ilk adresi oluyor. Dadaşlar Showroom ortaklarından Ahmet Uzun, sektörde tecrübeli olduklarını ifade ederek “Üretimden montaja tüm etapları kendi ekibimiz ile yapıyoruz” dedi. İnşaat sektörünün içinde bulunduğu duruma da değinen Uzun; “Sektöre kısa sürede hareket geleceğini düşünüyorum” dedi.
 
 
“Kendimiz imal ediyoruz”
Dadaşlar Showroom olarak kapı, dolap üretimini kendi tesislerinde yaptıklarını ifade eden Dadaşlar Kapı Showroom ortaklarından Ahmet Uzun; “Çanakkale de uzun yıllardır bu sektördeyiz. 1987 yılında Dadaş dekorasyon adı altında ilk atölyemizi açtık. Çanakkale de çalışmaya başladık. Showroom’u kurduk. Sektörde kapı ve dolap, mutfak dolabı, banyo dolabı türünde çalışıyoruz. Biz imal ediyoruz. İmalatı kendimiz yapıyoruz. Dolapta MDF ağırlıkla, kapıda kaplama olarak çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Piyasa uyuma evresinde”
İnşaat sektörünü de değerlendiren Dadaşlar Kapı Showroom ortaklarından Ahmet Uzun; “Piyasa şu an uyuma evresinde” sözleri ile dikkat çekti. Uzun şunları söyledi; “Çanakkale inşaat sektöründe bu yıla kadar mükemmel bir hareket vardı. Arz talep dengesi biraz karıştı. Arz çok fazla talep biraz az olduğundan dolayı şu anda inşaat sektöründe bina olarak yığılma var. 5-6 aylık bir süreçte stokların tüketileceğine inanıyorum. Çanakkale’nin yıllık konut kapasitesinin 6000 konut olduğunu ifade ediyorlar. Bunun kapısı, penceresi, iç dizaynı yan sektörleri yapı malzemeleri ile olarak % 70’inin Çanakkale den karşılanması büyük bir iş gücü. On yıl içinde nüfusta 150 bin civarında artış bekleniyor. Konut üretimi son zamanlarda biraz düşük olabilir ama iş gücü anlamında süreklilik devam ediyor. Özellikle emekli kesiminin ilk ikamet etmek istediği yer Çanakkale. Sürece ve satışlara bakıldığında da bu ortaya çıkıyor. Yaklaşık on yılda nüfusun 300 bin olacağı ifade ediliyor. Karacaören’in 10 kata kadar imar izni çıkması da sektörü etkileyecektir. Yöneticilerde bu nüfus artışına göre bir karar veriyorlardır. İnşaat sektörü bacasız fabrika mutlaka devam edecek. Ayrıca Çanakkale yazlık bölge inşaat yasakları da var. durgunluk bu nedenle olabilir. İnşaat sektöründe geleceği i iyi görüyorum bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.”
 
“Kişiye özgü konut üretiliyor”
Çanakkale de konutların kişiye özgü üretildiğini ifade eden Dadaşlar Kapı Showroom ortaklarından Ahmet Uzun; “Piyasa kişiye özgü konut üretiyor. 100 milyara da konut var daha fazlaya da. Özellikle iç dizaynın yapılacağı malzemeye bağlı. Fiyatlar normal seviyelerde. Çanakkale de daralma söz konusu ama 2013 yılının iyi geçeceğini düşünüyorum. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum,inşaat sektörü ile. Çalışanlar onlarda umutlu. Sadece yazın bir durgunluk var. Tatil beldesi olduğu için bir daralma var. Ama mutlaka sektöre hareket gelecektir. Kısa süre içinde hareketin geleceğini düşünüyorum” dedi.
 
 
Paylaş