Yeni sezonda; Kadınlara da yasak!

Yarıda kalan Trabzon - F.Bahçe maçındaki olaylar cezaların sertleşmesine neden olacak. TFF Disiplin Talimatı`nı değiştiriyor. Gelecek sezon seyircisiz maçlara artık kadın ve çocuklar alınmayacak

579
TFF yaşanan olayların ardından Disiplin Talimatı’nı değiştirme kararı aldı. Disiplin cezalarının yetersiz olması nedeniyle yeni bir disiplin talimatı hazırlanması için hukukçular çalışmalara en kısa sürede başlayacak.
Disiplin talimatında yapılacak değişiklik, seyircisiz oynama cezası alan takımların maçlarını kadın veçocuk taraftarlara da kapatacak. Kadın ve çocukların da takımlara seyirci desteği verdiği, yeni disiplin talimatında bu kuralın da değişeceği ifade edildi.
 
2 anons, 10 dakika bekle, iptal et
Hazırlanacak yeni Disiplin Talimatı`nda, 2008 yılında kaldırılan anons sisteminin yeniden getirilme-si düşünülüyor. Bu sistemle hakem saha olayı veya çirkin tezahüratın sürekliliği halinde saha içinde maçı durdurup, anons yaptıracak. Karşılaşmayı tekrar başlatacak olan hakem, saha olayları ve çirkin tezahürat devam etmesi durumun-da soyunma odasına gidip, ikinci anonsu yaptıracak ve 10 dakika bekleyecek. Bu anonstan sonra da olaylar devam ederse, hakem yardımcılarını çağırıp, soyunma odasına gidip, maçı tatil edecek.
Paylaş