Yeni İl Başkanı kim olacak?

1024
CHP`de, milletvekilliği adaylığı düşünen ve aday adaylığı başvurusu için parti örgüt başkanlarının istifasının son günü dün idi. Daha önce Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk istifasını sunarken, aday adaylığı için kesin gözüyle bakılan İl Başkanı Metin Ümit Ural da dün istifasını sundu... İstifasının ardından açıklamada bulunan Metin Ümit Ural, "Cumhuriyet Halk Partili olmak, partimizin her kademesinde karanlıkları aydınlatmak için görev alıp mücadele etmek çok değerli onurlu bir görevdir. Dava adamı olarak, partimizin İl, İlçe Başkanlıklarımıza gönderdiği genelge gereği Milletvekili genel seçimlerinde aday olmak için, onurla ve gururla yürüttüğüm İl Başkanlığı görevimden ayrılma talebimi Genel Merkezimize sundum. Partimizi iktidara taşımak, partimizin iktidarında karanlıkları aydınlatmak mücadelesinde her zaman olduğu gibi göreve hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Ülkemizi içinde bulunduğu karanlıktan, bataklıktan çıkartmak, Çanakkalemizi TBMM`de temsil ermek, hizmet etmek amacıyla çıktığım Milletvekilliği adaylığı yolunda desteklerinizi bekliyor, hepimize mücadelede başarılar diliyorum" dedi. 
 
İl başkanı nasıl seçilecek? 
Ural`ın istifa kararının kesinleşmesinin ardından, dün bir toplantı gerçekleştiren CHP İl Yönetim Kurulu, il başkanlığı konusundaki kararını Genel Merkeze bildirecek. CHP İl Yönetiminin, boşalan il başkanlığı koltuğu için, İl Yönetimi içerisinden, "uzlaşı" ile bir il başkanı seçiminin gerçekleştirilmesi yönünde bir karar aldı. Genel Merkezin ise genelge doğrultusunda, bu kararı kabul etmesi, yani il yönetiminin kendi içinde seçim yaparak il başkanını seçmesini ya da il yönetimi dışında bir ismi il başkanı olarak ataması söz konusu. 
 
"İl Başkanı seçimi konusunda alınan ortak kararı Genel Merkezimize bildirdik"
Konuyla ilgili olarak da gazetemiz Çanakkale OLAY Gazetesi`ne açıklamada bulunan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, "İl ve ilçe başkanlıklarının boşalması durumunda, tüzüğümüzün 24`üncü maddesinde; `İl ve ilçe yönetim kurulları, il ve ilçe başkanlarını seçer, genel merkeze bildirir` diyor. Ancak şu andaki gibi olağanüstü bir durumda, yani seçim sürecinde ise, Genel Merkezimiz bu seçimi, onay alarak yapacağımızı genelgeyle söylüyor. Biz seçim yapmadık, alınan ortak kararı bildirerek seçim yapılması için onay istedik. Şimdi biz alınan il yönetimi görüşünü genel merkezin bilgisine sunuyoruz. Genel Merkezimiz, bu kadar uyum içerisinde bir karar yerine, farklı neden ve düşüncelerle, bu kararın dışında bir karar alır ve il yönetimi dışından bir ismi İl Başkanı olarak atarsa, Çanakkalemiz için doğru olmaz diye düşünüyorum. CHP, Genel Merkezimizin Çanakkale`de, barış ve özgürlüklerin kentinde, kent siyaseti açısından doğru uygun olanı yapacaktır diye bekliyorum" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş