havadurum

Yeni İl Başkanı Doğan Ateş oldu

CHP İl Başkanı Güler Koçer'in istifasının ardından CHP İl Başkanlığı'na Doğan Ateş geldi. Ateş, düzenlediği basın toplantısında; "Türkiye genelinde seçimlerde CHP olarak istediğimiz sonucu alamadık. Bundan dolayı da üzüntülüyüz. Bunun sebebini, suçlusunu kendimizde aramız gerekiyor. Bu anlamda da politikalarımızda değişim gerekiyorsa değişim, kadrolarımızda değişim gerekiyorsa da bu mesajı halkımıza vererek bir yenilenme sürecine girmiş bulunuyoruz" dedi.

1026
CHP İl Başkanlığı görevinden istifa eden Güler Koçer'in koltuğuna İl Sekreteri Doğan Ateş atandı. İl binasında yapılan basın açıklamasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Eski İl Başkanları Güler Koçer ve Metin Ümit Ural, Çan Belediye Başkanvekili Harun Arslan, Belediye Başkan yardımcıları, CHP İl ve İlçe yöneticileri katılım gösterdi. Ateş, Koçer'in başkanlığı döneminde Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremlerinin ve genel seçim sürecinin olduğunu hatırlatarak çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ederek, "Güler Koçer 24 Haziran tarihinde il başkanlığı görevinden istifa etti. 26 Haziran tarihinde genel başkan yardımcımızın talimatları ve bilgisi doğrultusunda yönetim kurulu olarak toplandık. İl yönetimi oy birliği ile il başkanlığına seçti. Geçtiğimiz Salı günü de unvan değişikliği ile birlikte gerekli şifreleri göndererek görevime başlamamla ilgili talimatları verdi. Görev yaptığı süreç boyunca büyük bir deprem ve iki büyük seçim atlattık. Bu süreçte bizlere il başkanlığı yapan Koçer'e çok teşekkür ediyorum. Değerli ve önemli katkıları olmuştur" ifadelerine yer verdi. Koçer ise görevi Ateş'e teslim ederken, "Bu görevi sevgili Doğan abimize verdiğim için çok mutluyum. Gerek politik duruşu gerek parti içerisindeki örgütlü bilişiyle, devrimci kişiliğiyle ilgili olarak çok bildiğim ve güvendiğim bir abim. Bundan sonra şunu çok iyi biliyorum ki CHP Çanakkale, il başkanlığı bazında en başarılı, en kayda değer ve en demokratik il başkanlıklarından bir tanesi olacaktır. Kendisine ve bana destek olan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye belirtti.

"Gündemimizde yerel seçim yok"
14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sürecine dair ise Başkan Ateş, "Cumhurbaşkanı adayımıza; il genelinde yüzde 58 civarında bir oy; merkez ilçede de yüzde 71 oy alarak süreci tamamladık. Vaatlerimiz iyiydi ancak seçmenler bunları benimsemedi. Beklediğimiz başarıyı sağlayamadık. Politika değişimi veya kadro değişimi isteniyorsa yapılacaktır. Gündemimizde yerel seçim yok. Türkiye genelinde seçimlerde CHP olarak istediğimiz sonucu alamadık. Bundan dolayı da üzüntülüyüz. Ancak CHP'nin seçimlerde başarılı olamamasının nedenini oy vermeyen seçmenlerimizde değil; kendimizde aramamız gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar doğru vaatler vermemize rağmen, AKP'nin her alanda ülkeyi getirdiği olumsuz koşullara rağmen, vatandaş bizleri iktidara getirmeye uygun görmediyse; bunun sebebini, suçlusunu kendimizde aramamız gerekiyor. Bu anlamda da politikalarımızda değişim gerekiyorsa değişim, kadrolarımızda değişim gerekiyorsa da bu mesajı halkımıza vererek bir yenilenme sürecine girmiş bulunuyoruz" sözlerine yer verdi.

"Kongre sürecini doğru, tarafsız ve adil bir şekilde yürütmeye çalışacağız"
"Seçim süreci bitti, kongreler süreci başladı" sözlerine yer veren CHP'li Ateş, "Şuanda ülke gündeminde, CHP gündeminde, yerel seçimler yok. Önümüzde örgüt seçimlerimiz var. Aday olan arkadaşlarımız il, ilçe başkanlıklarına, yönetimlerine aday olacak arkadaşlarımız siyasi çalışmalarını yapıyorlar. Kendilerine destek sağlamak için üye bazında çalışmalarını sürdürüyorlar. İl yönetimi olarak bizlerde bu süreci doğru, tarafsız ve adil bir şekilde yürütmeye çalışacağız" diye belirtti.

"Partimizde yenilenmeyi gerçekleştirerek yolumuza devam edeceğiz"
CHP İl Başkanı Ateş, CHP'de kongre sürecinin resmen ve fiilen başladığını aktaran resmen başladığını aktararak, "3-30 Temmuz arasında mahalle delege seçimlerinden 5 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında da ülke genelinde ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız. 16 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında da İl Kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Parti meclisimiz tarafından alınacak bir tarihte de il kurultayımızı yaparak, partimizde bir yenilenmeyi gerçekleştirerek yolumuza devam edeceğiz. Devamında da yerel seçimleri yaşayacağız"

Öğrencilerin barınma sorununu dile getirdi
Ülke ve kent gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Ateş, kent genelinde 50 bin dolaylarında üniversite öğrencisi bulunduğunu aktararak, "Hayat pahalılığının bu kadar arttığı bir kentte, kiraların bu kadar yükseldiği bir ortamda; 3 ay sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi açılacak. öğrenci sorunları eylül sonu itibariyle önümüzde duruyor. İlk olarak kiraların yüksek, yurtların yetersiz olması. KYK'ya ait 13 bin 342 kapasiteli yurt var. Bu sene gelecek olan öğrenciler dışında mevcut öğrenciler açısından 35 bin öğrenci açıkta kalacak. Kredi Yurtlar Kurumuna, yerel yöneticilerine, Çanakkale valiliğine çağrıda bulunmak istiyoruz. Öğrencilerin yurt sorunu ve barınma sorunun çözülmesi gerekiyor. AKP'nin ülkeyi getirdiği koşullarda ayrı ayrı dillendirmek istersek toplantıya zaman yetmez. En düşük memur maaşının 22 bin TL olarak açıklandı. Bu sorunu çözmüyor. Önemli olan kamu çalışanlarının aldıkları ücretlerin günün koşullarına uygun ücret olması" diye belirtti.
(Damla Yeltekin)
Paylaş