Yemeklerimizi unutmayalım festivali

Kent Konseyi ile Tarih ve Kültür Vakfı işbirliğinde düzenlenecek olan 3. Çanakkale Yemek Kültürü Festivali 10 Haziran’da başlıyor.

586
3. Çanakkale Yemek Kültürü Festivali etkinlikleri kapsamında 10 Haziran Pazar günü saat 12.00`de Halk Bahçesi’nde yurdun değişik yörelerinde üretilen yemekler halkın beğenisine sunulacak. 5 dalda 10 ödülün verileceği festivalde yarışacak olan yemeklerin sahiplerine ödülleri takdim edilecek.
 
Çanakkale yemekleri ve yurdum yemekleri olarak iki kategoride yapılacak olan yarışma ile ilgili bilgiler veren yetkililer; “Her kategori et, tavuk ve balık yemekleri, zeytinyağlılar, salatalar, hamur işleri, tatlılar dallarından oluşmaktadır. Yarışmacılar kendilerinin belirleyeceği bir dalda festivale katılacaktır. Seçici kurul tarafından her dalda birinci seçilen yemeklerin sahiplerine tencere seti verilecektir. Çanakkale’nin geleneksel ev yemeklerini ‘ben biliyorum’ , ‘en iyisini ben yaparım’ diyenler, 10 Haziran Pazar günü bir kap yemeğinizi yapın ve Halk Bahçesi’ne gelin” dediler.
Paylaş