Yemekler yarışıyor

Çanakkale yemekleri ve yurdumuz yemekleri, 10 Haziran Pazar günü saat 13.00 de “3.Çanakkale Yemek Kültürü Festivali”nde Halk Bahçesi’nde yarışacak.

693
 
Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı’nın öncülüğünde Türkiye Kadınlar Birliği, Türk Anneler Derneği,  Human 17 Derneği, Aşçılar Derneği, Çanakkale Roman Kültür Etkinlikleri Derneği,  Kent Konseyi Fevzipaşa Mahalle Meclisi, Lions ve Rotary Klup ile Çanakkale Kent Konseyi’nin katkılarıyla düzenlenen “3. Çanakkale Yemek Kültür Festivali”nde yemekler 5 ayrı dalda yarışacak ve kazananlara armağanlar verilecek.
 
Festivalde et-tavuk-balık yemekleri, zeytinyağlılar, salatalar, hamur işleri ve tatlılar başlığında Çanakkale yemekleri ve Çanakkale’de yapılan yurdumuz yemekleri beğeniye sunulacak.
 
İl düzeyinde katılacak yarışmacıların yanı sıra yerelden Çanakkale Kent Konseyi Fevzipaşa Mahalle Meclisi’nden bir grup kadının yerinde yaparak sergileyeceği yemekler de Festival’in içinde yer alacak.
 
Festival ile ilgili bilgiler veren Tarih Kültür Vakfı Başkanı ve Festival  Başkanı Muzaffer Bayraktar; “Yemek kültürü geleneksel kültürümüzün en önemli simgesidir. Tarihsel süreçte coğrafya ve yaşam koşulları yemek kültürünün değişmesine katkı yapmışlardır. Sanayileşme ve çarpık kentleşme, göç hareketlerinin sosyal politikalarla özendirilmesi, ata mirası olan yemek yapma ve yeme kültürümüzü de çok etkileyerek yok olmasına da yol açmaktadır. Amacımız, atalarımızdan miras kalan yerel yemek kültürümüzü ve bugün kentimiz yemek kültürüne girmiş ve girmekte olan yurdumuz yemeklerinin belgelenmesine hizmet edecek festivalimizin bir başka amacı da kadınlarımızın bilgi ve becerilerinin sosyal paylaşımıdır. Ayrıca, festivalimiz geleneksel kültürümüzün yaşatılması ile de bölgemizin bir değeri olarak turizm sektörüne de katkıları olacağına inanmaktayız” dedi.
 
10 Haziran Pazar günü Halk Bahçesi’nde saat 13.00 de başlayacak festivalde “Yemek Kültürü ve Yemeğin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri” konulu bir de panel de yapılacak. Panele Dr. Naci Hasanefendi, Dr. Erdinç Öz ve Hasan Açanal konuşmacı olarak katılacak. Festival boyunca festival alanında müzik, dans ve tiyatral gösterilerinde yapılacağı bildirildi.
 
Paylaş