havadurum

Yelkenler boğazda...

Türkiye Yelken Federasyonu Bölge Yarışları İçdaş Spor Kulübü Yelken Okulu’nda yapıldı...

321
Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Bölge Kupası 2. ayak yarışları Optimist, Laser ve Laser 4.7 sınıflarında Çanakkale’de yapıldı. Yarışlar Çanakkale İçdaş Spor Kulübünün Yelken Okulunda gerçekleştirildi. 4 gün süren yarışlara Marmara Bölgesinden Tekirdağ, Burhaniye, Bandırma, Erdek, Burgaz, Bursa, Gemlik, Ayvalık ve Çanakkale Yelken kulüplerinden gelen 9 takımda toplam 100 sporcu katıldı.. Her yıl 3 etap halinde gerçekleştirilen yarışlarda derece alan sporcu ve kulüpler puanlarına göre Türkiye derecelerini alırken, aynı zamanda Milli Takıma da yükselme şansı elde ettiler.
 
Bütün araç, gereç, eğitmen ve giderleri İçdaş Spor Kulübü tarafından karşılanarak yaz sezonu boyunca ücretsiz olarak gençlere temel yelken eğitimi verdiklerini belirten Kulüp Başkanı Fuat Erkan Tekin “Gençlerimizi hem deniz ve rüzgarla buluşturmak, hem de yetenekli sporcularımızın ulusal ve uluslar arası yarışmalarda Çanakkale’yi başarıyla temsil etmesine imkan sağlamak için Karabiga ve Çanakkale Yelken okullarında 7 yıldır sür-dürdüğümüz bu çalış-malarda 700 genç yer aldı. Bugün 4 sporcumuz milli takımda. Ev sahipliğimizde yapılan bu yarışlara 28 sporcuyla katıldık. Kendi sularımızda sporcuları-mızın başarılı dereceler aldığını görüyoruz” dedi.
 
Yarışlar için hazırlanan yelkenciler boğazın mavi sularında renkli görüntüler oluştururken, Çanakkale Bölge yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi.
Paylaş