Yazdan kalma bir gün

Çanakkaleliler yazdan kalma bir günün tadını çıkardılar. Soğuk ve karlı geçen günlerin ardından yüzünü gösteren güneş Çanakakelileri kordona döktü. Çarşı Caddesi de alış veriş yapmak isteyenlerin akınına uğradı.

439
 
 
Çanakkale genelinde etkili olan kar yağışının ardından güneş yüzünü gösterdi. Günlerdir soğuk hava dalgasının etkisinde olan Çanakkale de hava sıcaklıkları oldukça düşmüş ve dondurucu soğuklar ve kar yağışı vatandaşı zor durumda bırakmıştı. En düşük sıcaklığın -10 dereceyi  bulduğu haftanın ardından gelen güneşli hava vatandaşı sevindirdi. Güneşli havanın yüzünü göstermesiyle birlikte soluğu dışarıda alan vatandaşlar geçtiğimiz hafta etkili olan dondurucu soğuklardan sonra havanın sıcaklılığının artmasından oldukça memnun.
 
Güneşli ve yaz günlerini andıran havayı fırsat bilen Çanakkaleliler kordona akın etti. Kordon yaz gecelerindeki gibi kalabalıktı. Çarşı caddesi de eski günlerini aratmadı. Çarşı caddesi alışveriş yapmak isteyenlerin adeta akınına uğradı. Fırtına nedeniyle denize açılamayan amatör balıkçılar ise Vira Bismillah diyerek denize açıldılar. Park ve bahçeler ise çocukların sesleri ile yalnızlığından kurtuldu. Anne babaları ile parka gelen çocuklar gönüllerince eğlendi.
 
 
 
 
Paylaş