Yazar ve sanatın buluşma noktası

Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı evi bir yılını sergi, plastik sanatlar ve geleneksel Türk sanatları alanında eğitimler, atölye çalışmaları, sanat konulu söyleşiler başarılı çalışmaları ile geride bıraktı.

481
 
 
Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi gerçekleştirdiği faaliyetlerle sanat ve sanatçının yanında sanata ilgi duyanlarında bu dünyaya açılan ilk kapısı oldu. Ulusal ve uluslar arası sanatçıların açtığı sergilerin yanı sıra eğitimler, çalıştaylar da gerçekleştirildi. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yazar ve Sanatçı evi yetkilileri gelecek yılda sanatın buluşma noktası olacaklarını ifade ettiler.
 
Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi temsilcisi Filiz Mutay; “Çağlar boyunca insan, güzel sanatların tümünü, kendini ve ait olduğu toplumu geliştirme, zenginleştirme ve güçlendirme yolunda vazgeçilmez bir unsur olarak görmüş, kendi kültür birikimini yarınlara aktarma konusunda bilinçli ya da bilinçsiz olarak bundan yararlanmıştır. Bir ülkenin uluslararası saygınlığının olması, sanata verilen önemin yaratıcılığın desteğin, sanatçıya ve sanatına gösterilen destekle olmaktadır. Sanat eserleri yüzyıllar boyunca önemini yitirmeden yaşar ve o Ülke bu eserlerle tanınır” dedi.
 
Mutay şunları söyledi; “Gelişmiş ülkelerdeki şehirlerin büyük kısmı ekonomik kalkınma yanında eğitim ve sanatı ihmal etmemekte, eğitime, sanata ve sanatçıya destek vermektedir. Şehrin her tarafı Sanatsal yapılarla süslenmekte, görsel ve yazılı sanat eserlerine önem vermekte, Şehrin her tarafına sanat galerileri ve müzelerle donatmaktadırlar. Uluslararası festivaller, etkinlikler düzenlemekte yeni eserlerin yaratılmasına, sergilenmesine öncülük etmektedir. Şehrin halkına özellikle de yeni nesillere sanatsal ve tarihi eserlerini tanıtmakta, onlara sanatsal çalışmalara girmelerine teşvik etmektedir. Şehrimizi geleceğe taşımak istiyorsak, sanata, sanatsal etkinliklere önem verilmesi gerekmektedir. Belediyemizin Eğitime destek programı, Sosyal hizmet evleri, yeni projelerle oluşturulan müzeleri, spora verdiği önemi, sanatı ve sanatçıyı desteklemek adına yaptığı Kurumsal ve STK iş birlikteliği ile gerçekleşen sergi, çalıştaylar, projeler herkes tarafından ulaşılabilen yadsınamayacak hizmetlerdendir.”
 
“Sanat için kapımız her zaman açık”
Yazar ve Sanatçı Evinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi temsilcisi Filiz Mutay; “Yazar ve Sanatçı Evinde Görsel Sanatlar, Plastik sanatlar ve Geleneksel Türk sanatları alanında eğitimler, Atölye çalışmaları, Sanat konulu söyleşiler gerçekleştirilmektedir. Çanakkale de yazım alanında eser üreten yazarların katıldığı sohbetlerin yanı sıra farklı sanat dallarında sanatçıların eserlerini kentli ile paylaşmak adına sergi salonu hizmeti de vermektedir” dedi.
 
Mutay şunları söyledi; “Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı evinde kültür ve sanat birim sorumluluğunda her kesime sanata farkındalık yaratmak amacı ile resim, fotoğraf, karakalem, geleneksel Türk sanatlarından çini ve ebru, kursları ile çalışmalarına devam etmektedir. Eğitmenlerimiz konusunda uzman Akademisyen sanatçılardır. Bu yıl sadece kurslarımızdan faydalananların sayısı 200’e yakındır. Kurslarımız Eylül ayı içerisinde başlamaktadır. Sanatla uğraşan amatör veya profesyonel ayrımı yapmadan sergi ve atölye çalışmaları ile de herkese kapılarını açmaktadır. Konusunda uzman gönüllülerle projeler geliştirerek uygulamaktadır. Çanakkale merkezde bulunan ortaokullarda milli eğitim müdürlüğü desteği ile sergiler ve söyleşiler gerçekleştirerek gençlerimizin sanata teşvik etmek ve desteklemek için çalışmalar yapmış, Okul öğrencilerine yönelik resim, öykü, şiir etkinliği gerçekleştirmiştir. Yine eğitmenlerimizle Halk bahçesinde 23 Nisan çocuk şenliğinde resim etkinliği gerçekleştirmiştir. Bizler kurslarımız bitse dahi burada çok büyük bir aile olarak katılımcılarımızla hep bir aradayız. Bazen bir sohbet, bazen Atölye çalışmalarımızla da sanat amaçlı gezi ve ziyaretlerle birlikteliğimiz devam etmektedir.”
 
 
Paylaş