havadurum

Yarış tüm hızıyla...

446
Beşiktaş`ın Trabzonspor`a 2-1 yenilerek, liderliği Fenerbahçe`ye kaptırdığı 22. hafta maçları ilginç sonuçları beraberinde getirdi. Hızlandırılan fikstüre göre oynanan Süper Lig`de yer alan takımlar 7 gün içinde (2 ile 8 Şubat arası) 2`şer lig maçı oynayacak. Ayrıca, buna Türkiye Kupası çeyrek fiinalleri de eklenecek.  

Sona eren Kulüp Değiştirme döneminde takımlar ihtiyaç duydukları mevkiler için gerçekleştirdikleri nokta transferlerle daha da güçlü duruma geldiler. Özellikle; Fenerbahçe`nin yaptığı üst düzey transferler dikkat çekiciydi. Transferin diğer hareketli kulüpleri Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş oldu. 
 
Pandemi nedeniyle seyircisiz oynanan maçlarda özellikle 3 büyüklerin kaybolan tribün destekleri rakiplerinin işini kolaylaştırıyor. İşte bu nedenle, zirve mücadelesi veren takımlar maratonun henüz yarısında dördüncü, hatta beşinci yenilgilerini aldılar bile. Artık, her takım, her sahada, her rakibi mağlup edebiliyor. 
 
Süper Lig`de zirve yarışı çok takımla devam ediyor. Trabzonspor, son haftalarda yaptığı çıkışla "Şampiyonluk mücadelesinin içinde ben de varım" dedi. Ligin tabanı da tavanından farksız. Heyecan ve gerilim dorukta. Süper Ligde tutunmak isteyen pek çok takım varını-yoğunu ortaya koyarak, adeta savaşıyor. 
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş