havadurum

Yarış sürüyor, Favoriler kazanıyor

Yöresel rekabetin gün ışığına çıktığı Çanakkale Süper Amatör Ligi nefes kesen maçlara sahne oluyor...

376
Süper Amatör`de 6 ve 7. hafta maçları geride kaldı. Yenilgisiz Geliboluspor maç fazlasıyla liderliğini sürdürüyor. Namağlup Yeni Çanspor ile Karabiga Belediye Gençlikspor lideri takip ediyor. Haftayı Geliboluspor yenilgisi ile kapatan Özel İdarespor zirve yolunda yara aldı.
 
Çanakkale yerel futboluna rekabet ortamı içinde canlılık getiren, kıyasıya yapılan puan mücadelelerinde heyecanı doruk noktasına taşıyan 11 takımlı Çanakkale Süper Amatör Ligi`nde seyir keyfi veren müsabakalar ilgi ile izleniyor. Sona eren haftada Geliboluspor Özel İdarespor`u 1-0, deplasmanlarda Biga Adaspor Hastanebayırıspor`u 2-1 ve Karabiga Belediye Gençlikspor Kepezspor`u 4-0 mağlup etti. Yeni Çanspor cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maçta Mahmudiye Belediyespor`u 3-0 yendi. Merkez sentetik sahada Arslancaspor`la Çan Termikspor 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçlarla 17 puanlı Geliboluspor ilk sırada yer alırken, 16 ve 15`er puanla Yeni Çanspor ile Karabiga Belediye Gençlikspor lideri takip ediyor. Kategorinin puansız sonuncu takımı Lapsekispor`la henüz 1 puan alabilen Mahmudiye Belediyespor kaderiyle başbaşa kaldı.
 
10 kulübün katılımı ile başlayıp, 9 takımla devam eden Çanakkale 1.Amatör Liginde olumsuz hava ve saha koşulları nedeniyle Yeşil Bayram-içspor - Barbarosspor ve Ezinespor - Çardak-spor maçları ileri bir tarihe ertelendi. Bu kate-goride yapılan 2 müsabakada; Gökçeadaspor - Harbişspor`u 2-1 ve Çiçeklidedespor Tarım-spor`u 1-0 mağlup etti. U-17 liginde 4 ve 5. maçların ardından A grubunda 8 puanlı Barbarosspor ile B grubunda 12 puan toplayan Geliboluspor liderliklerini devam ettiriyor. 3 grup halinde oynanan U-15 liginin A ve B gruplarında normal sezon tamamlandı. Bu iki grupta ilk 2 sırayı alan Hastanebayırıspor, Kepezspor, Geliboluspor, Çardakspor Play-Off`a yükseldi. C grubunda ise Play-Off`a yükseleceklerine mutlak gözle bakılan 21 puanlı Bigaspor ve 15 puan toplayan Yeni Çanspor birinci ve ikinci sıradaki yerlerini sürdürüyor. Bu grupta normal sezon hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla sona erecek.
Paylaş