Yarın çok geç olmasın!...

Yaşam koşullarındaki artan zorluklar vatandaşları olumsuz etkiliyor. Özelllikle ekonomik koşullardaki olumsuzluklar karşısında çaresiz kalan vatandaşların yönelişleri toplumsal bir acının ve beraberinde bir çöküşün izlerini oluşturuyor.

1041
Türkiye büyüyor, ancak Ankara`da, yani Başkentte, yani Türkiye`nin büyüdüğünün açıklandığı başbakanlığın, Bakanlıkların hemen yanı başında 2 si çocuk 5 kişi kömür sobasından zehirlenerek hayatını kaybetti. Adına iş kazaları denilen iş cinayetlerinde işçiler onar onar öldürülüyor, büyüyen Türkiye`de. Çöplüklerden ekmek toplayanlar, pazaryerlerinde sebze ve meyve artıkları toplayan aileler artarak çoğalıyor.
 
Büyüme rakamlarının açıklandığı gün, Adana Kozan`da 10 baraj işçisinin, Esenyurt`ta 11 inşaat işçisinin cenazeleri soğumadan, Eskişehir`in Mihalıççık`teki bir maden ocağında meydana gelen göçükte 4 işçi hayatını kaybetti. Kuralsız çalışma, sendikasızlık, iş güvencesiz ve can güvenliği olmadan, taşeronlaştırmaya mahkûm edilmiş işçiler üçer, beşer, onar ölüyorlar. İşçiler ve emekçiler öldükçe, Türkiye ekonomisi büyüyor! Türkiye Dünya ikinciliğine yükseliyor! İnsanlarımız cinnet geçirerek çocuklarını öldürerek kendi yaşamlarına son veriyor. İntiharlar sorunlardan kurtuluş olarak çözüm olarak algılanıyor.
 
Bize neler oluyor?
Çanakkale`de, oğlunu öldürüp, eşini yaralayan kişi intihar ederken, Truva Caddesi’nde de dün bir kişi intihar ederek yaşamına son verdi. Çanak-kale’de yaşanan üzücü olayların ardından Psikolog Nurşen Albayrak, bu tür olayların artmasını ise ekonomik nedenlere bağladı. Merkeze bağlı Kepez beldesi Cumhuriyet Mahallesi Vali Mustafa Bey Sokak Erdem Sitesi`ndeki evinde henüz belirlenemeyen nedenle, odasında uyuyan oğlu Tolga Başaran`ı (17) av tüfeğiyle öldüren Hüseyin Başaran (52), daha sonra eşi Aslı Başaran`a (54) ateş edip yaraladı. Hüseyin Başaran, aynı tüfekle intihar ederken, dün başka bir intihar olayı ise Troya Caddesi’nde yaşandı. E.Y isimli bir vatandaş ise kendini asarak yaşamına son verdi.
 
Türkiye’de artan cinnet ve intihar olaylarının ekonomik nedenlerden kaynaklandığını belirten Psikolog Nurşen Albayrak; ülkemizdeki ekonomik koşulların düzelmediği takdir de bu tür olayların daha da artacağını söyledi. Albayrak; “Gerçekten çok ciddi anlamda negatif enerjiyle yaşıyoruz. O nedenle olumlu enerji yüklenemezse ve koşullar da düzelmez ise bu tür cinayet, intihar gibi olaylar artacaktır” dedi....
 
 
 
İddiaya göre, Hüseyin Başaran (52), merkeze bağlı Kepez beldesi Cumhuriyet Mahallesi Vali Mustafa Bey Sokak Erdem Sitesi`ndeki evinde henüz belirlenemeyen nedenle, odasında uyuyan oğlu Tolga Başaran`ı (17) av tüfeğiyle öldürdü. Daha sonra eşi Aslı Başaran`a (54) ateş edip yaralayan Hüseyin Başaran, aynı tüfekle intihar etti. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ayağından yaralanan Aslı Başaran`a ilk müdahaleyi yapıp, ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırdı. Savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından baba ve oğlunun cesetleri Çanakkale Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Öte yandan Troya Caddesi üzerinde bulunan Yağmur evlerinde ikamet eden E.Y (38) kendini asarak yaşamına son verdi.
 
 
Albayrak; “Türkiye koşullarının düzelmesi gerekiyor”
Türkiye’de artan cinnet ve intihar olaylarının ekonomik nedenlerden kaynaklandığını belirten Psikolog Nurşen Albayrak; ülkemizdeki ekonomik koşulların düzelmediği takdir de bu tür olayların daha da artacağını belirterek; “Türkiye’deki koşullar her geçen gün çok zorlaşıyor. İşsizlik bir yandan komşu ülkelerle olan sorunlar bir yandan, ancak esas olan ekonomik koşullarımızın her geçen gün daha da kötüleşmesidir. Ekonomik sıkıntı gittikçe artıyor. Vatandaşlar kredi kartlarıyla idare ediyorlardı. Kredi kartları da doldu. Artık gerçekten çok ciddi anlamda negatif enerjiyle yaşıyoruz. Olumsuz enerji ile yaşıyoruz. O nedenle olumlu enerji yüklenemezse ve koşullar da düzelmez ise bu tür cinayet, intihar gibi olaylar artacaktır. Bunun yanı sıra gençler şiddet görüyor ve şiddeti model alıyor bir süre sonra ise sorunlarla baş edemeyince şiddet göstermeye başlıyor. Zaten, cinnet de bu birikimlerin sonucu ortaya çıkan bir kavram. Yani Türkiye koşullarının düzelmesi gerekiyor” dedi.
 
“Herkes olumsuz düşünmeye başlıyor”
Albayrak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ağırlıklı olarak ekonomik sorunlara bağlı olarak bu tür üzücü olaylar yaşanıyor. Ancak gelişmelerde şiddet sarmalının da etkisi var. Her yerde şiddet var bu da model alınıyor. Bu da negatif enerji olarak insanlara yayılıyor. Herkes olumsuz düşünmeye başlıyor. En küçük şeyde insanlar patlıyor. Bu da öldürmelerle ya da intiharlarla maalesef bir şekilde ortaya çıkıyor.”
Paylaş