havadurum

Yangın nedeniyle boşaltılan köy sayısı artıyor!

Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular, Musaköy, Özbek ve Kemel köyü mevkilerinde devam eden yangın nedeniyle boşaltılan köy sayısı 7'ye yükseldi.

611

 Dün (16 Temmuz) öğleden sonra 16.31 sularında Kızılkeçili köyü mevkiinde başlayan yangına karadan ve havadan müdahale devam ediyor. Yangının kontrol altına alınma haberi dört gözle beklenirken rüzgarın etkisinin yangın şiddetini arttırdığı öğrenildi. Havadan ve karadan ekipler canla başla mücadele etmesine karşın can ve mal kaybını önlemek için boşaltılan köy sayısı 7’ye yükseldi. Kemel, Kayadere ve Kurşunlu köylerine Mareşal Fevzi Çakmak, Işıklar, Dörtyol köyleri ile Damyeri mevkiinde yaşayan vatandaşlar içinde can güvenliği açısından evlerini boşaltmaları çağrısında bulunuldu. 

 
“Vatandaşlarımız, valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir”
Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, “Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular, Musaköy, Özbek ve Kemel köyü civarında devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle şiddetini artırmıştır, havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam etmektedir. Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak Köyleri ile Damyeri mevkiinde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği açısından evlerini boşaltmaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız, valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir. 112 ve UMKE Sağlık personelleri köylerde sağlık hizmetine devam etmektedir” denildi.(Damla Yeltekin)
 
Paylaş