havadurum

Yangın işçilerine iftar yemeği

Ormanlık alanlarda çıkan yangınlara canı pahasına müdahale eden işçiler iftar yemeğinde bir araya geldi.

519
Şehitlik ilk müdahale ekip binasında düzenlenen yemeğe katılan işçiler birlikte iftar açtı. İftar yemeğine Çanakkale Orman İşletme Müdürü Rıfat Günen, Başmühendis Osman Bayır, Orman Mühendisi Vehbi Tutmaz, Orman İşletme Müdür Yardımcıları Ali Arslan, Tuncay Işık, Çanakkale Orman İşletme Şefi Ahmet Sezek, Öz Orman İş Sendikası temsilcileri Ali Ünal ve Hikmet Benli katıldı.
 
İftar yemeğinde bir konuşma yapan Orman İşletme Müdürü Rıfat Günen; “Tüm orman yangın ilk müdahale ekip binalarını Orman Genel Müdürlüğüne yakışır bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bir evvelki iftarımız Gelibolu Orman İşletme Şefliğinde işçilerimiz ile yaptık. Cennetkoy Yangın İlk Müdahale Ekip Binamızı baştan sona elden geçirdik. Amacımız işçilerimize, memurumuza, teşkilatımıza yakışır, daha üst standartlarda insani yaşam alanları oluşturmaktır. Böylece kendimize de saygı duymamız gerektiğini bir kez daha vurgulamaktır. Bu ekip binamızı da hemen birkaç gün sonra aynı standartlara getireceğiz. Sizlerden ricam bu standartlara sahip çıkmanız ve yaşam alanınız olan bu binaları ilk günkü gibi muhafaza etmenizdir. Bugün burada sizlere 2012 yılı orman yangını ve iş güvenliği konusunda yaptığımız eğitimin bir sonucu olarak Başarı Sertifikalarınızı vereceğiz. 2011 yılında Orman yangınları ile mücadelede başarılı bir yıl geçirdik. Bu başarıyı şu ana kadar 2012 yılına da taşıdık. Ayrıca bildiğiniz gibi orman yangınları rehavete gelmez. Aynı disiplin ve aynı şevkle önümüzdeki 2 ayı da aşmak azminde olmanızı istiyorum. Her türlü sıkıntı ve derdiniz bizim de sıkıntı ve derdimizdir. Hepinize sıkıntısız ve başarılı bir yangın sezonu diliyorum” dedi.
 
Öz Orman İş Sendikası Bölge Temsilcisi Ali Ünal ise iş barışının önemine vurgu yaparak; “Karşılıklı iş barışını sağlamakla mükellefiz, Biz Öz Orman İş Sendikası olarak en fazla kayıtlı işçimizin olduğu Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğünce yangın işçilerinin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve iş güvenliği konularında yapmış olduğu öncü niteliğindeki faaliyetler için teşekkür ediyoruz. Kulemizden ilk müdahale ekip binamıza, kıyafetlerimizden beyaz eşyamıza kadar her türlü ihtiyaç karşılanmıştır. Biz bu konuda Çanakkale Orman İşletme Müdürü Rıfat Günen ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 2012 yılı orman yangın eğitimlerini başarı ile tamamlayan yangın işçilerine sertifikaları da verildi.
Paylaş