havadurum

Yabancı şairlerden Gökhan’a ziyaret

Çanakkale Akademi Şiir Ailesi Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından 16-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan IV. Uluslararası Çanakkale Şiir Akşamları etkinliği için Çanakkale’ye gelen şair heyeti Başkan Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti.

401
 
Türk şiirine ve edebiyatına destek olunması amacıyla düzenlenen IV. Uluslararası Çanakkale Şiir Akşamları Etkinliği kapsamında kente gelen 26 şair Başkan Gökhan’ı ziyaret etti. Gökhan’la projelerini paylaşarak Çanakkale şiirlerinin Çanakkaleli şairler tarafından okunması ve dünyanın çeşitli yerlerinde Çanakkale ile ilgili farklı dillerde yayınlanmış şiirlerin tercümesinin yapılmasını ve yayınlanmasını isteyen yerli ve yabancı şairler Çanakkale’de ağırlanmaktan dolayı çok memnun olduklarını ifade ettiler.
 
Başkan Ülgür Gökhan da ziyarette Türk dünyasının varlığının güçlü olduğunu belirterek, birliği sağlamanın temel noktasının dil olduğunu kaydetti. Türk dilinin yozlaşmaması ve geliştirilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirten Gökhan: “Dil duyguları yansıttığı için önemlidir. Bugün dünyada çeşitli nedenlerden dolayı Türk topluluklarının kullandığı Türkçe’nin kullanımı noktasında geriye gidiş olabilir, yeniden canlanmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlamak önemlidir” dedi. Ziyarette şairler Başkan Gökhan’a kitaplarını ve ülkelerine ait sembolik hediyeleri hediye ettiler.
Paylaş