Verem’i resmettiler

İlköğretim Okulları arsında düzenlenen ‘veremden korunalım’ konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi...

1059
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü  ile  Verem Savaş Dispanseri  ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ilköğretim kurumlarına yönelik “Veremden Korunalım” konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Öğretmenevi Oteli’nde düzenlenen ödül törenine İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ogün Akbaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müslüm Bulut, Çanakkale Veremle Savaş Dispanseri Başhekimi Dr. Burhan Kütük, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
Çanakkale Veremle Savaş Dispanseri Başhekimi Dr. Burhan Kütük, yaptığı konuşmada, öğrencilerin verem sağlığa bakışı, hayal dünyasını resme yansıtması açısından güzel eserlerin ortaya çıktığını bildirdi.  Sağlık Müdür Yardımcısı Ogün Akbaş ise, “Çocuklarımızın geleceğe sağlıklı bakmak, sağlıklı yaşamak için en azından verem hakkında bir şeyler öğrenmelerini istedik. Resim yarışmasına katlan resimlerin hepsi güzeldi. Bütün öğrencilerimiz düşüncelerini yetenekleri ile birleştirdiler. Ama bu bir yarışma olduğu için birinci, ikinci, üçüncü seçtik. Bizim için bu yarışmaya katılan her talebenin yaptığı çok güzeldi” dedi. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müslüm Bulut da,  “Sağlıklı nesil yetiştirmek bizim açımızdan da büyük önem taşımaktadır. Bugün buradaki çocuklarımız geleceğin büyükleri olacaktır. Sağlıklı bir nesil yetiştirmenin başlangıcı açısından büyük önem taşımaktadır. Önemli olan şeylerden biri çalışmaların değerlendirilmesi ve başarının ödüllendirilmesidir. Anlamlı bir ödül oldu. Çocuklarımız için önemli bir anı olacaktır. Bundan sonrada güzel başarılar elde etmesini bekliyoruz” dedi.
 
İlköğretim okullarındaki 4. ve 5. Sınıf öğrencilerin katıldığı yarışmada birinciliği 18 Mart İlköğretim Okulu Öğrencisi Sude Avcıbaşı, ikinciliği Kepez Mehmet Akif Ersoy öğrencisi Beyza Suşin, üçüncülüğü ise aynı okuldan Elif Naz çağlar elde etti.  Birinci öğrenciye bisiklet, ikinci öğrenciye dijital fotoğraf makinası, üçüncü öğrenciye ise kol saati hediye edildi. Yarışma birincisi Sude Avcıbaşı, birinci olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek; “Biraz heyecan var. Bizi desteklediğiniz için çok teşekkür ediyoruz” dedi. Yarışma üçüncüsü Elif Naz Çağlar ise;  “Aşı olmamız gerektiğimizi düşünerek aşı resmi yaptım. Sağlıklı dengeli beslenmek için yiyecekler ve enerji veren meyveler yaptım. Ödül aldığım için çok mutluyum” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş