havadurum

Vatandaşlar "Çanakkale'ye yakışan seçim kampanyası yürütüldü.."

774

 31 Mart 2019 yerel seçimler, geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşti. AKP Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, CHP Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan’ın yarıştığı seçimler sonucunda Başkan Gökhan, büyük bir oy farkıyla Çanakkale Belediye Başkanı oldu. Seçimin ardından Çanakkaleli vatandaşlar, gazetemiz Çanakkale OLAY’a seçimi değerlendirdiler. Gazetemize açıklamada bulunan esnaf Devrim Gürkan, ülke genelinde güzel bir seçim olduğunu söyledi. Çanakkale’deki seçim sürecini değerlendiren Devrim Gürkan, Çanakkale’de de samimi bir seçim süreci geçtiğini belirterek, her iki adaya da bu ortamı oluşturduğu için teşekkür etti. Gürkan; “Gayet rahat bir seçim kampanyası götürüldü, dostça, iyi bir dille. Ayhan Bey ve Ülgür Bey, bildiğim kadar normalde de arkadaşlar ve çevreleri de ortak, yani oldukça samimiler. Zaten aday olduktan sonra da beraber görüntü verdiler, çay içtiler. Biz Çanakkaleliler olarak, bize böyle bir seçim süreci yaşattıkları için her iki adaya da teşekkür ediyoruz” dedi. Vatandaş Can Polat; “Adayların projeleri de vaatleri de gayet güzeldi, en azından Çanakkalelileri düşündüklerini gösterdiler. Seçilen mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ayrıca tebrik ediyorum. Umarım verilen vaatler yerine getirilir. Çünkü Çanakkale halkı, buna layık” ifadelerini kullandı. Aydan Taştan; “Seçimin sonucunda kazanan bir kişi olacaktı ve halkın çoğunluğu mevcut Başkan Ülgür Gökhan’ı tercih etti. Bu karara saygı duymak gerekiyordu ve öyle de oldu. Ülgür Gökhan seçildi, diğer aday Ayhan Gider de sosyal medya üzerinden Ülgür Gökhan’ı tebrik etti. Ben, Ayhan Bey’in Ülgür Bey’i şahsen arayarak da tebrik ettiğini düşünüyorum. Çünkü seçimden önde çok samimi görüntü vererek bunu bize hissettirdiler” dedi. Esnaf Mehtap Uğurlutan ise, seçime katılan adayları tebrik ederek, verilen vaatlerin yerine getirilmesinin en büyük temennisi olduğunu belirterek; “Projeleri de oldukça güzeldi. Başarılı bir seçim süreci geçti, kazanan tarafı tebrik ediyorum. Umarız, Çanakkale’ye yakışır projeler hayata geçirilir, vaat edilen hizmetler yerine getirilir” dedi. 

 

“Çok centilmence bir seçim oldu”
Devrim Gürkan; “Ülke genelinde bu kez, daha sessiz, daha sakin bir seçim süreci geçirdik. Tabi seçim günü yaşanan talihsiz olaylar sonucu hayatını kaybeden vatandaşlar oldu. Ben, genel olarak ekonominin durumundan dolayı sessiz bir seçim olduğunu düşünüyorum. Ülke genelinde seçimin çok centilmence geçtiğini düşünüyorum. Taraflı tarafsız herkes aynı görüşte seçimin ülke genelinde kazananı, Ekrem İmamoğlu olduğunu düşünüyorum. Çanakkale’de ise, bazı partiler kazandı, bazı partiler de kaybetti. Fakat gayet rahat bir seçim kampanyası götürüldü, dostça, iyi bir dille. Esnafa seçimin bir yansıması olmadı. Fakat sadece, seçim beklentisi vardı. Yani herkes, işini seçimden sonraya bıraktı, ‘Seçimden sonra olur, seçimden sonra halledilir’ gibi… Bütün adaylar geldi, elimizi sıktı, destek istedi. Bizde kendilerini tebrik ettik, başarılar diledik. Zaten çıkan anketlerde de, sonuç belliydi. Seçime giren adaylar da bunun farkındaydılar, onun için oldukça rahat hareket ettiler. Çanakkale, herkesin başkan olmayı isteyeceği, çok keyifli bir yer. Ayhan Bey ve Ülgür Bey, bildiğim kadar normalde de arkadaşlar ve çevreleri de ortak, yani oldukça samimiler. Zaten aday olduktan sonra da beraber görüntü verdiler, çay içtiler. Onun için Çanakkale’de herkesin isteyeceği, bekleyeceği bir seçim süreci geçti. Biz Çanakkaleliler olarak, bizde böyle bir seçim süreci yaşattıkları için her iki adaya da teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“Çanakkale siyaseti, herkesi memnun etti”
Can Topal; “31 Mart seçimleri geride kaldı. İyi bir seçim süreci geçirdik, herkesin istediği bir seçim kampanyası oldu. Özellikle Çanakkale için seçim süreci, son derece örnek ve güzel geçti. Belediye Başkanı adayları, Belediye, İl Genel Meclis Üyesi Adayları, her an gezdiler, insanlara dokundular. İki partinin adaylarını da tebrik ediyorum. Çanakkale siyaseti, herkesi memnun etti. Adayların projeleri de vaatleri de gayet güzeldi, en azından Çanakkalelileri düşündüklerini gösterdiler. Seçilen mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ayrıca tebrik ediyorum. Umarım verilen vaatler yerine getirilir. Çünkü Çanakkale halkı, buna layık” dedi. 
 
“Adaylar, seçimden önce samimi görüntüler vererek niyetlerini bize hissettirdiler”
Aydan Taştan; “Seçimleri atlattık, artık Çanakkale’ye vaat edilen projelerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Seçim süreci gayet adildi, iyiydi. Özellikle adaylar, seçim sürecini kontrollü ve düzgün bir şekilde yürüttüler. Adaylar Çanakkale siyasetinde bilgili, deneyimli isimlerdi. Dolayısıyla Çanakkale’nin Çanakkale halkının ihtiyaçlarını, isteklerini biliyorlardı. Projelerini de bu şekilde yürüttüler. Ben Çanakkaleli olarak, projeleri, vaatleri beğendim. Çanakkale’ye uygun ve yakışır projelerdi. Seçimin sonucunda kazanan bir kişi olacaktı ve halkın çoğunluğu mevcut Başkan Ülgür Gökhan’ı tercih etti. Bu karara saygı duymak gerekiyordu ve öyle de oldu. Ülgür Gökhan seçildi, diğer aday Ayhan Gider de sosyal medya üzerinden Ülgür Gökhan’ı tebrik etti. Ben, Ayhan Bey’in Ülgür Bey’i şahsen arayarak da tebrik ettiğini düşünüyorum. Çünkü seçimden önce de çok samimi görüntü vererek bunu bize hissettirdiler. Herkes için, özellikle Çanakkale için bundan sonra en hayırlı olsun” dedi. 
 
“Umarız, Çanakkale’ye yakışır projeler hayata geçirilir”
Mehtap Uğurlutan; “Ülke genelinde sakin bir seçim geçirildi. Sadece seçim akşamı bir hareketlilik vardı, o da gayet normal. Yalnız kaybeden taraflar, bazı yerlerde hakları gereği itiraz ettiler. Bu da seçimin 2-3 gün devam etmesine neden oldu. Onun dışında seçim, beklediğimiz gibi oldu. Gayet sakin ve sorunsuz bir seçim süreci geçirdik. Çanakkale’de de seçim süreci, yine aynı sakin ve durgunlukta geçti. Tabi kimse seçim sürecinde hırgür veya hakaret derecesine varan söylemlerin olmasını istemez. Çanakkale’deki adaylar da bunu sağladılar. Adaylar, vatandaşa karşı gayet samimiydiler. Projeleri de oldukça güzeldi. Başarılı bir seçim süreci geçti, kazanan tarafı tebrik ediyorum. Umarız, Çanakkale’ye yakışır projeler hayata geçirilir, vaat edilen hizmetler yerine getirilir” ifadelerini kullandı. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş