Vatandaşın sorununu kim çözecek?

Tekzen bölgesinde Sarıçay ile çevre yolunun kesişiminde bulunan bölgedeki atık yığınları hem can hem de mal güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. İlgili kurumlara defalarca başvuru yapmalarına rağmen sorunun bir türlü çözüme kavuşturulmadığını belirten bölge sakinleri “Bizim sorunumuzu kim çözecek?” diye soruyor.

637

Çanakkale’nin en yeni yerleşim bölgelerinden olan İsmetpaşa Mahallesi Tekzen bölgesi, her geçen gün başka bir atık sorunu ile gündeme geliyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar tüm kurumların sorumluluğu birbirinin üzerine attığını belirterek “Bizim sorunumuzu kim çözecek?” diye soruyor.

Sarıçay ile çevre yolunun kesişim noktasında kalan bölgenin; evsel atıklar, molozlar, hafriyat artıkları dolu olduğunu belirten bölge sakinleri “Bölge haşere ve kemirgenlerden geçilmiyor. Salgın hastalık riski giderek artıyor. Üstelik yaklaşan kış mevsimi ile birlikte yağışların da artacağını düşünecek olursak su taşkını olması işten bile değil. Can ve mal güvenliğimiz tehlike altında. Dere yatağı ıslah edilmiyor. Sorunumuzun bir an önce çözülmesini istiyoruz” dediler.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş