Vatandaş ekmeğin sunumundan rahatsız...

Çanakkaleli Fırıncılar, Antalya da düzenlenen eğitim seminerinde hijyen ve üretim konularında bilgiler alırken Çanakkale de ekmeğin hijyenden uzak dağıtılması tepkilere neden oluyor.

576
Çanakkale de ekmekte hijyen sorunu her geçen gün büyüyor. İmal edilmesinden bakkallara ya da marketlerdeki raflarda yerini alan kadar büyük bir dikkatle ve hijyenik koşullarda tüketiciye sunulması gereken ekmeklerin hali vatandaşları tiksinme noktasına kadar getirdi. Ekmeklerin özensiz bir şekilde ekmek taşıması gereken araçların dışında ambalajlanmamış gelişigüzel hijyenden uzak yöntemlerle bakkallara getirilmesini gören vatandaşlar adeta isyan ediyor.
 
Halkın sofrasında her gün tükettiği ekmekteki hijyen başta olmak üzere dağıtım sorunu bir türlü düzene girmiyor. Vatandaş ne tükettiğini bilemez hale gelirken dağıtımdaki görüntü ise görenleri şaşkına çeviriyor. 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayan düzenlemeye göre “yeni dönemde ekmekteki tuz oranı düşecek, ekmek elle satılamayacak ve müşteri hiçbir şekilde satın alacağı ekmeğe dokunamayacak. Hijyen kurallarına uymayan işletmelere de ağır para cezaları verilecek” deniliyordu. Ancak Çanakkale de kuralların yeterince uygulanamadığı da ortaya çıkmış oldu. Vatandaşlar artık içi rahat bir şekilde ekmek tüketmek istediğin ifade ederken yetkilileri de göreve davet ediyor.
Paylaş