havadurum

VAR sistemine sınırlama

826

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, pandemi gölgesinde devam eden futbolun durumuyla, VAR sistemiyle ve Finansal Fair Play ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde büyük tartışmalara neden olan VAR sistemini geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Ceferin, bu uygulamada sınırlandırmaya gideceklerini dile getirdi.

İşte Aleksander Ceferin`in açıklamaları;"Liglerle aramızda çok sıkı bir bağ var. Sürekli diyalogdayız. Sürekli dillendirilen "Avrupa Süper Ligi", bazı kulüplerin ve medyanın ortaya çıkardığı bir şey, bizim değil. Dünyanın en sıkıcı projelerinden biri olur. Daha fazla para kazanmayı hak ettiğini düşünen 2-3 kulüp, bunun kendileri için büyük kazanç olacağını düşünüyor. Ciddi bir görüşme yok, bu fikirler futbolu öldürebilir. Kesinlikle buna karşıyım."
 
Avrupa Futbolunun Patronu "Her ülke, playoff oynatıp oynatmayacağına kendisi karar verebilir. Ancak, yerel liglerin böyle sürmesinin adaptasyon açısından sorun yaratabileceğini düşünüyorum. Sezon boyunca zirvede olan bir takımı, sezon sonu sadece 1 maçta elemek mantıklı değil.""VAR`ı nasıl geliştireceğimize ilişkin birçok teklif var. Bana göre, çok net pozisyonlarda kullanılmalı. Bazı liglerde oyun dakikalarca duruyor, bu futbol için iyi bir durum değil. Çözüm VAR`ın kullanımını sınırlandırmak olabilir. Elle oynamalarda netlik tartışılıyor mesela ya da 1-2 cm ofsaytlarda. Penaltıda kalecinin çizgiyi geçip geçmediği de net bir tartışma konusu oluyor"
 
Aleksander Ceferin "Henüz pandemi bitmedi ve ne zaman biteceğini de bilmiyoruz. UEFA`nın böyle durumlar için bütçesi var, kulüpler de bundan faydalanacak. Finansal Fair Play şu anda iyi şekilde çalışıyor. Ancak sistemde reforma da gitmek lazım, modernize etmemiz gerekiyor. Bu sezon liglerin biteceğine ve EURO 2020`nin oynanacağına inanıyorum. Seyirci konusunda kuşkular var. Ancak, ben iyimser olmayı sürdürüyorum. İyimser olmak, şu anda dünyanın ilerlemesini sağlıyor."
(haberler.com)
Paylaş