havadurum

Valilikten fırtına uyarısı! Feribot seferlerinde iptaller var...

Kuzey Ege Denizi’ndeki poyraz fırtınası sebebiyle Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde yapılması planlanan tarifeli tüm feribot seferleri iptal edildi.

685

Çanakkale Valiliği, Kuzey Ege Denizi’ndeki poyraz fırtınası nedeniyle vatandaşları uyardı. Fırtınanın saatteki hızı yer yer 50 ile 80 kilometre ulaştığı belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada, “Çanakkale çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur” denildi.

Ada seferleri iptal edildi

Poyraz fırtınası, Çanakkale’nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde de etkisini gösterdi. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan feribot seferlerinin olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. Gestaş firmasından yapılan açıklamada, “Geyikli-Bozcaada hattında ve Kabatepe-Gökçeada hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir” denildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş