Üzen; “Markalaşarak hareket etmemiz gerekmektedir...”

Çanakkale Ticaret Borsası’nda “Coğrafi İşaret ve Marka” konulu seminer düzenlendi.

557
 
2012 Eğitim Planı çalışmaları kapsamında üyeler ile yapılan görüşmeler ve anketler sonucu çeşitli eğitim ihtiyaçları tespit edilerek bu ihtiyaçlar değerlendirip bir dizi eğitim, seminer faaliyeti planlamış olan Çanakkale Ticaret Borsası ilk olarak “Coğrafi İşaret ve Marka” konulu seminer gerçekleştirdi.
 
Türk Patent Enstitüsü Uzmanı Suzan Kılıç Daldal tarafından verilen seminer firmalar tarafından ilgi ile takip edildi. Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kenan Kaynaş ve Prof. Dr. Harun Baytekin, ÇOMÜ öğrencileri, Ticaret Borsası Yönetim ve Meclis Kurulu Üyeleri, Çanakkale ili Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İ.Kürşat Tuna, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cahit İleri ve borsa üyeleri katılım sağladı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen markalaşmanın önemine değinerek; “Küresel rekabetin belirleyici olduğu bir dünyada, kendi başımıza yaşıyormuş gibi yapamayız. Dünyadaki gelişmelere duyarsız kalarak, kapılarımızı kapatıp, ‘azıcık aşım kaygısız başım’ politikalarının zamanı geçmiştir. Küresel eğilimleri dikkate almadan yaşama dönemi kapanmıştır. Zira eskiden dünyaya baktığımızda duvarları ve ülke sınırlarını görüyorduk. Bu alanların içinde, dünyanın geri kalanından bağımsız olarak yaşanabildiğini zannediyorduk. Dolayısıyla bütün vizyonumuz, ülkemiz coğrafyasıyla sınırlıydı. Bugünün dünyası artık buna imkân vermiyor. Şimdi dünyayı anlamak, eğilimleri doğru okumak mecburiyetindeyiz. Hem ülkeler, hem de şirketler, birbirlerine eklemlenmiş bir şekilde işlev görmeye başlıyor. Bugünün dünyasında, verimli çalışmayan, markalaşmayan, proje üretemeyen, dışarıya açılmayan şirketlerin büyüme ihtimallerinin son derece düşük olduğu hepimiz biliyoruz.. Ezbere iş yapmayı bırakıp; planlayarak, farklılaşarak, markalaşarak hareket etmemiz gerekmektedir” dedi.
 
Türk Patent Enstitüsü Uzmanı Suzan Kılıç Daldal ise katılımcılara coğrafi işaret marka ilişkisi gibi konularda bilgiler verdi.
 
Paylaş