Utku hoca diplomasını aldı...

Bilgisayar Destekli Futbol Okulunun kurucusu olan Utku Kolkoparan UEFA B Lisansını aldı...

413
Almanya`da doğup büyüyen ve burada futbol altyapısını aldıktan sonra memleketi olan Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde antrenörlük hayatına devam eden Kolkoparan, iki aşamadan oluşan TFF ve UEFA’nın ortaklaşa düzenlediği Teknik Direktörlük Kursunu başarıyla tamamladı.
 
2011 yılının Nisan ayında TFF tarafından Antalya’ya davet edilen Kolkoparan burada üstün bir başarı göstererek pratik ve teorik eğitiminden geçti. Utku Kolkoparan ikinci aşaması İstanbul’da devam eden Teknik Direktörlük Kursunu tamamladıktan sonra TFF ve UEFA tarafından onaylanan belgeyle UEFA B Lisansını aldı.
 
Diplomasını Kaymakam Tavlı’dan alan Kolkoparan duygularını şu sözlerle ifade etti: "Öncelikle bu belgeyi aldığım için son derece guruluyum. Lapseki’de bir ilki gerçekleştirmiş oldum. Türkiye’de sayılı antrenörlerin arasında olmak gurur verici. Ben de bu mutluluğun bir ilki temsil etmesi nedeniyle Kaymakamımız İsmail Ayhan Tavlı’yla paylaşmak istedim. Hem İngilizce hem de Almanca dillerini iyi derecede konuşuyor olmam bu camia açısından çok büyük bir avantaj. Zaten bu kriterlerde Teknik Direktör bulmak zor. Ben bu başarıda bana destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Son söz olarak şunu belirtmem gerekirse, lise mezunu olamayan camiadaki bazı görev arkadaşlarımıza Antrenörlük Diploması temin edilebiliyor. Bu konu gerçekten çok hassas bir konu ve üzerinde durulması gereken bir konu. Federasyonun ve devletin bu noktada bazı önlemler alması şart. Çünkü benim gibi bu belgeyi hakkıyla kazanmış kişilere hem haksızlık oluyor hem de yazık oluyor. Emeklerin boşa gitmesini istemiyorum. Çünkü diploması olmayanlar ve ücretini aşağıya indirenler çok kolay iş bularak bizlerin emeklerini çalıyorlar" açıklamasında bulundu. Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı "İlçemizde bir ilkin gerçekleşmesine vesile olan Utku Kolkoparan`ı tebrik ediyorum. Ayrıca, İsviçre UEFA’da hazırlanıp, TFF tarafından imzalanan belgeyle daha güzel işler başarmasını temenni ediyoruz" dedi.
Paylaş