Unutan bir toplumuz

2012 senesini uğurladığımız bu günlerde bütün bir sene boyunca Çanakkale gündeminin ve hafızalarda iz bırakan olayların değerlendirmesini yapan vatandaşlar kayda değer, hatırlanacak bir şey olmadığını belirttiler.

1022
Vatandaşlar genel olarak Çanakkale’nin 2012 yılından ders alarak turizmini geliştirmek adına tanıtımına daha fazla ağırlık vermesi gerektiğini belirterek, kentte aylarca devam eden alt yapı çalışmalarından usandıklarını ifade ettiler.
 
 
Beşir Olgaç;
“Çanakkale’ye Mardin’den gelen biri olarak şaşırdım. Mardin’deyken Çanakkale’nin sadece sıradan bir il olduğunu düşünüyordum. Oysa Şehitlikleri, Gelibolu Yarımadası ve şehir çok etkileyiciymiş. Kent turistik olarak yeterince ön plana çıkamamış. Çanakkale’nin tanıtımının yeteri kadar yapılmadığını düşünüyorum. Ben bir sene önce Çanakkale’ye geldim, Mardin’deyken hiç bu yönlerinden haberim yoktu. Bir de Çanakkale’de çok geniş bir üniversite öğrencisi ve genç potansiyel gördüm. Bu da beni şaşırttı.”
 
 
Cemil Yavaş;
“2012’de Çanakkale’de kayda değer hatırlanacak hiçbir şey olmadı. 2 AKP ve 2 CHP milletvekili olan bir kentte siyasilerin aralarındaki çekişmelerden ve kavgalardan başka bir şey hatırlamıyorum.”
 
 
Sinem Göksel;
“2012’de Kazdağları’nda altın arama çalışmalarını, ona karşı oluşturulan tepkileri, su operasyonunu, suların kirli akmasını, içkiye ve sigaraya gelen zamları ve AKP’nin Çanakkale Belediyesini alma manevralarını hatırlıyorum. Bu şehirde yaşayan bir öğrenci olarak 2012 ekonomik anlamda ciddi sıkıntılı geçti. 280 lira verilen öğrenci kredisi harçlara yapılan zamları bile karşılamıyor. 2012’de ayrıca ülkede çok sayıda şehit olayları yaşandı.”
 
 
İsmail Korkmaz;
“2012 yılında şehrin dört bir tarafında yapılan alt yapı çalışmalarından başka bir şey hatırlayamıyorum. Bir de bugün bile Belediye’nin arkasında oturuyoruz, su kesik. Devamlı su kesintisi olmasından çok şikayetçiyim.”
Paylaş