"Umut Yıldızı" projesi tanıtıldı

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü`nün koordinatörlüğünde hazırlanan “Umut Yıldızı” projesi dün düzenlenen bir tören ile tanıtıldı. Törende Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve il protokolü ile bir araya gelen çocukların neşeli oldukları gözlendi.

726
 
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü koordinatörlüğünde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi iş birliği ile yürütülen "Umut Yıldızı" adlı projenin tanıtım yemeği dün gerçekleştirildi. Yemeğe Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ve İl Müftüsü İbrahim Öcüt gibi kent protokolü katıldı. Temel amacı, `dezavantajlı çocuklar` olarak ifade edilen, çeşitli nedenlerle suça bulaşmış veya herhangi bir suçun mağduru olmuş çocukların çeşitli eğitim, sosyo-kültürel faaliyetler ve rehabilitasyon faaliyetleriyle topluma kazandırılması olan "Umut Yıldızı" projesi ile çocuklar, toplumdan ve yaşadıkları çevreden soyutlanmadan içinde bulundukları dezavantajlı durumdan kurtarılarak iş ve meslek sahibi bireyler olarak yetiştirilmesi de temel amaçlar arasında yer alıyor.
 
 
Çanakkale İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, bizzat denetimi altında bulundurduğu “Umut Yıldızı” projesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Yarınlara güvenle bakabilmemiz için, çocuklarımızın her türlü olumsuz şartlardan korunması ve hayatlarını güven içinde sürdürmelerinin güvence altına alınması, sosyal devlet anlayışımızın vazgeçilmez bir gereği ve ilgili kurumlarımızın önemli ve öncelikli görevi olduğu hepimizin malumudur. Bu anlayıştan hareketle, ilimizde yaşayan ve olumsuz şartlarla karşı karşıya olan risk altındaki çocukları, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması ile topluma sağlıklı nesiller kazandırılmasına yönelik olarak (Çanakkale Çocukların Mutlu Geleceği için, Umut Yıldızı Projesi) hazırlanmıştır. Bu kapsamda 10-15 yaş grubu 23 kız, 21 erkek 16-18 yaş grubu 27 çocuk olmak üzere, toplam 71 çocuğumuz projeye dahil edilmiştir. Proje kapsamındaki çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik, bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını da içerecek şekilde psikolojik ve rehberlik desteğinin verilmesi, sosyal, kültürel ve sportif organizasyonlar yapılması ve halen örgün eğitime devam etmeyen; 16-18 yaş grubu 27 çocuğumuza da, meslek sahibi olmaları amacıyla,  İŞKUR İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, mesleki eğitim verilerek, mesleki kuruluşlarımızın ve halkımızın da desteği ile istihdam edilmeleri sağlanarak, üretken ve sosyal çevreye uyum sağlamış,   zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları ve yaşadıkları sosyal çevrede rol model olarak kendileri gibi diğer çocuklar için bir umut ışığı, yani (Umut Yıldızı) olmaları amaçlanmıştır” dedi. Konuşmaların ardından Çanakkale Valisi Ahmet Çınar projede emeği geçenlere teşekkür belgesi verirken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çocuklara hediyeler verdi.
 
 
 
 
 
Paylaş