havadurum

UEFA’dan tehdit!!!

UEFA, TFF`ye CAS`ın verdiği kararların ardından beklenen yazıyı gönderdi. Yazıda yeniden yargılama yapılması ve Fenerbahçe`nin küme düşürülmesi isteniyor

522
UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında beklenen resmi yazıyı TFF`ye gönderdi. UEFA`nın TFF`ye gönderdiği resmi yazıda özellikle Fenerbahçe`nin durumu hakkında çok ağır taleplerin yer aldığı açıklandı.
UEFA TFF`den, Fenerbahçe`nin UEFA Disiplin Kurulu`nda ceza almasına neden olan 4 maç hakkında yeniden yargılama yapmasını talep etti. Fenerbahçe`nin cezasının içeriği hakkında da "İkinci lige düşürülmeli" cümlesinin gönderilen yazıda yer bulduğu öğrenildi.
Fenerbahçe hakkında "küme düşürme" talep eden UEFA, Beşiktaş hakkında da 25 Mayıs`ta Londra`da yapılan kongresinde aldığı kararlara atıfta bulunarak "Sıfır tolerans" ilkesine vurgu yaptı. UEFA`nın, TFF`den Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında yeniden yargılama için talepte bulunmasının yanı sıra bu talebinin karşılık görmemesi halinde ağır yaptırımlara gitme ihtimali bulunuyor. Öte yandan, TFF`nin bu talebi karşılıksız bırakmasının halinde FIFA`nın da devreye girebileceği ve A Milli Takım dahil tüm kulüplere uluslararası müsabakalardan men cezaları verme riski bulunuyor.
Paylaş