havadurum

Twitter düşüşe mi geçiyor?

Twitter'ın son zamanda kullanıcı kaybetmesi bir süredir gündemde yer alıyor. Twitter'ın site trağinde düşme yaşanırken rakip uygulaması olan Threads, gün geçtikçe daha fazla kullanıcı sayısına ulaşıyor.

636

Instagram`ın Twitter`a rakip olarak çıkarttığı Threads her gün daha fazla kullanıcıya ulaşmaya devam ediyor. Threads, piyasaya yeni sürülmüş bir uygulama olmasına rağmen kısa süre içerisinde 100 milyon kullanıcı sayısına ulaştı. Bununla birlikte Mark Zuckerberg ilk gün yaptığı açıklamada uygulamanın iki saat içinde 2 milyon, dört saat içinde 5 milyon ve yedi saat içinde 10 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştığını açıklandı.

Öte yandan sadece 5 gün önce piyasaya sürülen Threads`ın aksine Twitter`ın trafiğinin de düşüş yaşadığı görülüyor. Cloudflare verilerine göre Twitter`ın trafiği, 2023 yılı boyunca düzenli olarak düşmeye devam etti. Threads`in yayınlanmasıyla ise daha da keskin bir düşüş görüldüğü gözler önüne serildi. Cloudflare`in son 6 aylık DNS trafiği grafiği, Twitter`ın trafiğinin 2023 yılının başından bu yana düştüğünü gösterdi. Üstelik bu düşüş, Threads`in yayınlandığı Temmuz ayının ilk günlerinde çok daha fazla daha artış gösterdi.
(Erhan Taylan)

Paylaş