havadurum

Twitter çöktü mü? X çöktü mü? Twitter çöktü mü son dakika? 13 Ekim 2023’te Neler Oldu?

Twitter çöktü mü? X çöktü mü? Twitter (X) kullanıcıları 13 Ekim 2023’te platforma erişim sorunu yaşadı. Bazı kullanıcılar tweet gönderemiyor, bazıları ise görsel ve video içeriklerini görüntüleyemiyordu. Peki, Twitter (X) çöktü mü, neden açılmıyor, ne zaman düzelecek? İşte detaylar…

2839

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter (X), son dönemde yaşadığı erişim sorunlarıyla gündeme geliyor. 13 Ekim 2023’te saat 16:00 itibariyle birçok kullanıcı platforma giriş yapamadı ya da tweet akışını yenileyemedi. Twitter çöktü mü? X çöktü mü? soruları, milyonlarca kullanıcının merak ettiği konu oldu. Konuya dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, sorunun neden kaynaklandığı ve ne zaman çözüleceği de bilinmiyor.

Twitter çöktü mü? X çöktü mü?

Downdetector verilerine göre, Twitter (X)'da hata bildiren kullanıcı sayısı 13 Ekim 2023’te saat 16:00’da hızla arttı. Sorunun sadece Türkiye’de mi yoksa dünya genelinde mi yaşandığı ise net değil. Bazı kullanıcılar platforma erişemediklerini, bazıları ise görsel ve video içeriklerinin görüntülenemediğini belirtti. Şirketin tweetleri takip etmek için daha uzmanlaşmış bir hizmeti olan Tweetdeck’in de aynı sorunları yaşadığı görüldü. Kullanıcılar siteyi gizli modda ziyaret ettiklerinde veya giriş yapmadıklarında da hata aldıklarını söyledi.

Twitter Neden Açılmıyor?

Twitter (X)'ın çökmesinin nedeni henüz bilinmiyor. Ancak bazı iddialara göre, sorun Elon Musk’ın şirketin ürün ekibinin önemli bir bölümünü işten çıkarmasından kaynaklanıyor. Yaklaşık bir ay önce benzer bir kesintinin ardından Platformer, sorunun “bir çalışanın Twitter (X)'ı kullanmak için hız sınırları belirleyen bir dahili hizmet için verileri yanlışlıkla silmesi” nedeniyle meydana geldiğini bildirmişti. Bu seferki sorunun da benzer bir nedenle oluşmuş olabileceği spekülasyonu yapılıyor.

Ne Zaman Düzelecek?

Twitter (X)'ın ne zaman düzeleceği konusunda da net bir bilgi yok. Kullanıcı raporlarına göre, sorun bölgesel ya da kullanıcı hesabı bazlı olarak değişkenlik gösteriyor. Bu tarz durumlarda ise kullanıcıların tarayıcı ve uygulama önbelleklerini temizlemeleri, sorunun çözümüne imkan tanıyabiliyor.

(Esra Güller)

Paylaş