havadurum

Türkiye'nin en büyük 'Bisiklet Festivali'ne doğru

801

 Kale Grubu ve Global Travel Planner (GTP) işbirliğinde 23-24-25 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Kale Çanakkale Bisiklet Festivali, yaklaşık olarak 5 bin katılımcısı ile bisiklet severler ile buluşacak. Dün, yapılan lansman toplantısında bu tür projelerle Çanakkale’nin tarihsel kültürlerinin açığa çıkacağı belirtildi. Truva Oteli’nde yapılan basın toplantısına, Kale Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Rana Birden Çorbacıoğlu, GTP Turizm A.Ş Kurucu Ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik katıldı. Toplantıda konuşan Kale Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Rana Birden Çorbacıoğlu, Kale Grubunun bu tür çalışmaların içinde bulunmasına büyük gayret gösterildiğini açıkladı. Kale Grubunun daha önceki çalışmalarında bahsederken, sürdürülebilir projelerde de yer almanın mutluluğunu duyduklarını belirten Çorbacıoğlu; “Kale Grubu olarak Çanakkale’de düzenlenen tüm güzel çalışmaların içerisinde bulunmaya gayret ediyoruz. Bu yıl, Troia Kültür ve Turizm yılı. Dolayısıyla da Çanakkale’de doğmuş ve dünyanın dört bir yanında yatırımlar yapmış ve Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından birisi olarak, yerele sahip çıkmayı, küresel nitelikteki işlere destek olmayı her zaman önemsiyoruz. Bu nedenle de hem yerele sahip çıkarak hem de küresel nitelikteki ‘bisiklet’ gibi önemli bir sporu 23-24-25 Mart tarihlerinde Truva’dan Gelibolu’ya kadar ‘Tarihin izini sürüyoruz’ sloganı ile gerçekleştirerek bisiklet festivalinde hep birlikte olmaktan büyük mutluluk ve memnuniyet duyacağız. Çanakkale’nin yaşanılabilir bir kent olması ve Çanakkale’ye doğru bir şekilde yatırım yapabilmek adına ‘Aklım fikrim Çanakkale’ projesini gerçekleştirmiştik” ifadelerini kullandı.

 
“Bisiklet sporu, daha sağlıklı bir hayatın simgesi”
Proje hakkında bilgilendirmelerde de bulunan Çorbacıoğlu; “Biz, bisiklet sporunu tam da bu felsefe ile çok da yakından örtüştüğünü düşünüyoruz.  Daha sağlıklı, daha kaliteli ve daha eğlenceli bir hayatın simgesi olduğunu düşünüyoruz. Bizim için bisiklet sürdürebilirliği, akıllı yaşamı, barışı ve dostluğu da sembolize ediyor. Bu projede, 5 bin bisiklet severin yer alacağını düşünüyoruz. Kale Grubu olarak geçtiğimiz yıl 60’ıncı yılımızı kutladık biz, sanayi aşkı ile yolumuza devam ederken tarih ve köklerimize sahip çıkma ülkümüz hala devam ediyor, edecekte. Kale gurubu olarak, bu ülkenin Çanakkale ruhu ile hedeflerine daima ulaşabileceğine inandığımızı söylemek istiyorum. Bu nedenle Troia Yılı bizim için önemli. Bu kentin temsil ettiği değerlerin dünya mirası haline gelmesini çok değerli bir vesile olarak görüyoruz. ‘Kale Çanakkale Bisiklet Festivali’ gibi önemli bir etkinliğin içinde olmaktan başta Kale Grubu adına aynı zamanda Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Bölüm Başkanlığı olarak kendi adıma çok gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi. 
 
“Çanakkale, sadece ülkemiz için değil, dünya için de çok önemli değerlere sahip”
Kale Grubu ile birlikte bu tür etkinliklere katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Aydeğer; “Bizler, Kale Gurubu ile birlikte böyle önemli bir projede olmaktan büyük onur duyuyoruz. GTP Turizm A.Ş olarak Ahmet Çelik ile birlikte kurmuş olduğumuz ortaklığın ana fikrinde yaşadığımız şehre katma değeri yüksek sürdürülebilir değerler katmak. Vardı. Bizim her zaman örnek aldığımız, her zaman yaptığı şeylerde takip ettiğimiz ve gurur duyduğumuz Kale Grubu Kurucu Başkanları Sayın İbrahim Bodur, Zeynep Bordur ve Osman Okyay da bizlerin bu amaç doğrultusunda örnek aldığı çok kıymetli kişilerdir. Biz de projenin ikinci yılında yeni bir perspektif ile yola çıktık. Bu çerçevede Çanakkale Bisiklet Festivali, sadece Türkiye’de değil Dünya da çok farklı özelliklere sahip bir organizasyon. Artık dünyada turizmin şekli etkinlikler üzerinden kurgulanıyor ve bu çerçevede de her destinasyonun mutlak suretle güçlü hikayelere ihtiyacı var. Çanakkale ise bu hikayelerin çok zengin bir şekilde biriktiği çok önemli bir kara parçası. Sadece ülkemiz için değil, dünya için de çok önemli değerlere sahip” dedi.
 
“Bu proje, daha 2’nci yılında Türkiye’nin en büyük bisiklet buluşması haline geldi”
Yaptığı açıklamada, proje hakkında detaylı bilgilendirmede bulunan Aydeğer; “Çanakkale Bisiklet Turu, iki kıtada yaklaşık 5 bin yılı aşkın tarihi içinde barındıran büyük bir yolculuğu bize yaşatacak. Ve bu özellikleri ile birlikte daha 2’nci yılında Türkiye’nin en büyük bisiklet buluşması haline gelmiş durumda. Projenin katılımcı sayısı, şuanda yaklaşık olarak 5 bin civarında görünüyor. Hafta sonu, çok önemli bir hava koşulu olmadığı takdirde 5 bin gibi bir katılımcıyı turun ilk günü olan Cumartesi günü Troia’ya Pazar günü ise ikinci gün program dahilinde Şehitler Abidesi’ne bisikletleri sürdüreceğiz. Yarın (Bugün) öğleden sonra saat 16,00’da Sayın Valimizin katılımı ile açılış törenimiz olacak. Bu çerçevede çocuklarımıza bisiklet dağıtımlarımız olacak. Cumartesi günü, bu projenin en önemli iki ayağından birisi olan Troia etabının başlangıç günü. Ama aynı zamanda bizi daha da heyecanlandıran okullarla sürüş etkinliğimizin de başlangıç günü. Okullarla sürüş etkinliğimiz saat 10,00’da başlıyor olacak. Okullarla sürüş etkinliğimiz, Troia Park AVM’nin önünde kurulacak büyük start noktasında başlayacak ve çocuklarımız yaklaşık 8 kilometrelik Troy Park AVM, Bölge Trafik, Kepez Yılbaşı Sokağı, kepez Sahil yolu ve Aqua Park’a uzanan bir sürüş etabını geçecekler. Biz, bu tür etkinliklere çok önem veriyoruz çünkü gençlerimizin bu etkinliklerde yer alması bizi ayrıca memnun ediyor. Troia etabı, toplam 3 durak olup 64 kilometrelik bir yolculuğu içerecek” ifadelerini kullandı.
(Eren Aşnaz)
Paylaş