havadurum

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı "İstikbal göklerdedir!"

SpaceX'in Ax-3 ekibinde yer alan Alper Gezeravcı, uzay mekiğindeki ilk sözlerinde "İstikbal göklerdedir" dedi.

2302

SpaceX'in Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderdiği Ax-3 ekibinin içinde Türkiye'den Alper Gezeravcı da yer alıyor. Gezeravcı, uzay yolculuğunun başlamasının ardından ilk duygu ve düşüncelerini paylaştı. Gezeravcı, Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için uzaya adım atan ilk Türk olduğunu belirterek, bu anı Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözüyle başlattığını söyledi.

Uzay yolculuğu hayalini gerçekleştirdi

Gezeravcı, geri sayımdan itibaren yaşadığı duyguları anlatırken, "Uzun zamandır bunun hayalini kuruyordum. Bu harika bir duygu. Başından itibaren şu ana kadar her şey çok iyiydi" dedi. Gezeravcı, 36 saat sürecek olan yolculuğunun ardından ISS'ye ulaşacak olan Dragon kapsülünde bulunuyor.

Türkiye'ye büyük katkılar yapanları unutmadı

Gezeravcı, uzay yolculuğu sırasında Türkiye'ye büyük katkılar yapan ve hayatlarını bu uğurda kaybedenleri de anmayı ihmal etmedi. Gezeravcı, "Bu misyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Türkiye'nin uzayda hak ettiği yeri alması için çalışan ve bu yolda can veren tüm bilim insanlarını, mühendisleri, askerleri, sanatçıları ve sporcuları saygıyla anıyorum" diye konuştu.

Gezeravcı, Türkiye'nin uzay vizyonuna da değindi

Gezeravcı, "Türkiye, uzay çalışmalarına büyük önem veriyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Milli Uzay Programı ile Türkiye, uzayda bağımsız ve güçlü bir ülke olma yolunda ilerliyor. Ben de bu programın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Gezeravcı, uzay yolculuğu boyunca Türkiye'yi temsil edeceğini ve Türk bayrağını ISS'ye taşıyacağını sözlerine ekledi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş