Türkiye`de; Bayanlar futbol tutkunu!

Beyaz eşya markası Indesit`in sponsorluğunda gerçekleştirilen araştırmaya göre, en çok kadın futbol taraftarı Türkiye`de bulunuyor.

811
 
Avrupa`da kadınların futbola ilgisini ölçmek üzere yapılan araştırma çerçevesinde İtalya, Fransa , İngiltere, Rusya ve Türkiye`de 20 bin kadınla görüşmeler yapıldı.
 
Kadınların futbola ilgisinin değerlendirildiği çalışmada ilk sıraya Türk kadınları yerleşti. 2011 yılından beri Arsenal F.C., A.C. Milan ve Paris Saint-Germain takımlarının sponsoru olan, 2012 yılında Indesit Football Talents yarışmasını düzenleyen Indesit, GfK`nın elde ettiği veriler sonucu bu yıl kadınların futbola olan yoğun ilgisini iletişim faaliyetlerinde kullanma kararı aldı, gerçekleştirdiği `Kahramanını Destekle` yarışması projesinde başrolü kadınlara verdi.
 
. Araştırmaya gore; Türk kadınlarının yüzde 62`si bir futbol takımının taraftarı iken bu oran İngiltere`de yüzde 30, İtalya`da ise yüzde 25 olarak ölçüldü. Kadınların futbola oldukça fazla ilgi gösterdiği görülen Fransa`da kadınların yüzde 40`dan fazlası televizyondan futbol maçlarını takip ediyor, yüzde 12`si ise maçlara gidiyor. Italya`da ise 1 milyon kadın partnerleriyle futbol tutkusunu paylaşabilmek adına maçlara gidiyor. Rusya`da kadınların sadece yüzde 4`ü futbolla ilgileniyor, stadyuma gitmek geleneklerinin bir parçası değil, sadece elit bir azınlığın alışkanlığı. Türk kadınları için futbolla ilgileniyor olmak modern bir kadın olmanın göstergesiyken İtalyan kadınlar için ise futbol, dinamik bir hayat tarzını vaad ediyor. İtalya`da Dünya Kupası ve Avrupa Kupası gibi müsabakalarda futbolu takip eden kadınların oranı yüzde 20`den yüzde 35`e kadar çıkıyor.
Paylaş