havadurum

Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı Temalı Etkinlikler Kod Eğitimleri ile devam ediyor

2023 Kod Haftası, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılı" temasıyla kutlandı ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven'in katılımıyla özel etkinlikler düzenlendi.

942

Çanakkale'de, Karacaören İlkokulu ev sahipliğinde 2023 Kod Haftası'nın kutlamaları çeşitli eğitici etkinliklerle renklendiriliyor. Bu özel etkinliklere, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven'in katılımıyla başlandı.

Eğitimden izler sanal sergisi gerçekleştirildi

Karacaören İlkokulu'nda düzenlenen etkinliklerde, Ezine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Recai Yavuz liderliğinde ilköğretim öğrencilerine yönelik çeşitli eğitici etkinlikler gerçekleştirildi. Bu etkinlikler arasında bilgisayar ve temel kavramlarla robotik, yapay zeka ile tanışma, modüler ve programlanabilir drone uygulamaları bulunuyordu. Ayrıca, Tarih Öğretmeni Emre Bağ tarafından Yapay Zeka Uygulamaları, eTwinning İl Koordinatörü Pınar Altuncu tarafından ise VR sanal gerçeklik gözlükleriyle "Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılı Geçmişten Bugüne Eğitimden İzler" sanal sergisi de gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı teması işleniyor

2023 Kod Haftası, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılı" temasıyla düzenlenen etkinlikler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge eTwinning Birimi tarafından organize edildi. Çanakkale'de yaklaşık 200 kurumun katıldığı bu etkinlikler, eğitimden teknolojiye kadar geniş bir yelpazede devam edecek.

(Saim Tunçman)

Paylaş