havadurum

Türk futbolu nereye gidiyor?

Teknik Direktör kıyımı son sürat ilerliyor. Başarısız olan kulüp yönetimleri faturayı Antrenörlerine kesiyor. Teknik heyetlerinde istikrarı sağlayamayan kulüpler sık sık yaptıkları hoca değişiklikleriyle kendilerini ve günü kurtarmaktan öteye geçemiyor

429
Süper Lig`de 25. hafta sonunda görevinden ayrılan Teknik Direktör sayısı 14`e çıktı. Gençlerbirliği ve Kayseri Erciyesspor ise bu sezon şimdiye kadar 3 farklı teknik adam ile çalışan takımlar oldu. Türkiye Süper Ligi büyük çekişme ve alınan ilginç sonuçlarla tüm hızıyla devam ederken, takımların Teknik Direktör değişiklikleri de gündeme damga vuruyor. Yapılan bir araştırmaya göre, son olarak Teknik Direktör değişikliği rüzgarına Kasımpaşa da katıldı. Lacivert beyazlı takım 25. haftada Torku Konyaspor deplasmanında kaybedince, sezon başından bu yana görevini sürdüren Shota Arveladze görevinden ayrıldı. Böylece sezon başından bu yana Süper Lig`de 14 teknik adam ile yollar ayrılmış oldu.
 
Rekora doğru...
Geçtiğimiz yıl sezon sonunda toplam 14 teknik direktör değişikliği ile rekor kırılırken, bu yıl sezonun bitmesine daha 10 hafta kalırken, antrenör değişikliği sayısı 14`e yükselerek rekoru egale etti. Süper Lig`de yer alan 6 takımdan Beşiktaş, Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu, Bursaspor, İstanbul Başakşehir ve Gaziantepspor ise sezona başladıkları teknik adamlarla devam ediyor.
 
Takımlar ve Antrenörler
1. Gençlerbirliği M. Kaplan / İrfan Buz / Mesut Bakkal
2. K. Erciyesspor B. Korkmaz / U.Tütüneker / M. Özdilek
3. T. Konyaspor Mesut Bakkal / Aykut Kocaman
4. Trabzonspor Vahid Halilhodzic / Ersun Yanal
5. Balıkesirspor İsmail Ertekin / Kemal Özdeş
6. Galatasaray Cesare Prandelli / Hamza Hamzaoğlu
7. Ç. Rizespor Mehmet Özdilek / Hikmet Karaman
8. M. Sivasspor Roberto Carlos / Sergen Yalçın
9. Akhisar Bld. M. Reşit Akçay / Roberto Carlos
10. Eskişehirspor Ertuğrul Sağlam / Michael Skibbe
11 K. Karabük Tolunay Kafkas / Yılmaz Vural
12. Kasımpaşa Shota Arveladze /Jan Wouters (Hollanda)
Paylaş