havadurum

TÜKODER’den su tarifesindeki indirime teşekkür

TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit Çanakkale Belediyesi’nin su fiyatlarında indirime gitmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, indirimin diğer belediyelere de örnek olmasını istedi.

426
TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit Çanakkale Belediyesi Kasım Ayı Meclisi’nde alınan kararla 2013 yılından itibaren geçerli olmak üzere su tarifelerinde indirime gidilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Berkit TÜKODER olarak su fiyatlarının aşağı çekilmesi ile ilgili beklenti içinde olduklarını belirterek yeni düzenlemeden sonra 2013 yılında bu indirimin tüketiciye yansıyacak olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek; “Çanakkale Belediyesi’ne TÜKODER olarak teşekkür ediyor, toplumun her katmanı tarafından kullanılan suyun tarifesinde indirim yapılmasını takdirle karşılıyor ve bunun diğer tüm belediyelere de örnek olmasını bekliyoruz” dedi.
 
Berkit AKP veya CHP’li belediyelerin tümünde ve ilçelerde de su fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, burada yaşayan vatandaşların da indirimden yararlanmasını istedi. Çanakkale`de, 2013 yılı gelir tarifesinde su fiyatlarında indirim oranı tüketiciye şu şekilde yansıyacak: İmar iskanı bulunan konutlarda, akıllı sayaç abonelerinin 1 metreküp su kullanım bedeli yüzde 17.7`lik indirimle, 2.37 TL`den 1.95 TL`ye, mekanik sayaç abonelerinin kullanım bedeli yüzde 11.6`lık indirimle 3.34 TL`den 2.95 TL`ye, şantiye aboneliklerinde, akıllı sayaç aboneleri kullanım bedeli 7.39 TL`den 5 TL`ye, mekanik sayaç aboneleri kullanım bedeli 9.19 TL`den 8 TL`ye indirilecek. İş yeri aboneliklerinde ise, faaliyet alanına göre yüzde 5 ile yüzde 35 arasında değişen oranlarda indirim uygulanacak. Güzelyalı`da ise mekanik sayaç aboneleri kullanım bedeli 2.37 TL`den 2 TL`ye inecek. Birim fiyatlara KDV ve çevre temizlik vergisi ayrıca uygulanacak.
Paylaş