havadurum

TTI İzmir Fuarı’nda Çanakkale Rüzgarı Esti

Çanakkale’nin kültürel ve turistik güzellikleri, TTI İzmir 17. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde ziyaretçilerle buluştu. Fuar, 7-9 Aralık 2023 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

1202

Çanakkale, Türkiye’nin en büyük uluslararası turizm platformu olan TTI İzmir 17. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde ziyaretçilerin ilgisini çekti. Fuar, 7-9 Aralık 2023 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB FUARCILIK A.Ş. iş birliği ile gerçekleştirildi.

Çanakkale Standı İlgi Gördü

Fuarın açılış gününde Çanakkale standını ziyaret eden Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, yetkililerden stant hakkında bilgi aldı. Vali Aktaş, Çanakkale’nin tarihi, doğal, kültürel ve turistik değerlerinin ziyaretçilere en iyi şekilde tanıtılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Koray Özcan, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu, Turizmci Nilgün Cura Gökser, kurum yetkilileri, turizmciler ve otel sahipleri de stant ziyaretlerine eşlik etti.

Çanakkale standını ziyaret eden çok sayıda vatandaşın yanı sıra Düzce Valisi Selçuk Aslan, Nevşehir TSO Yönetim Kurulu Üyesi Teyfik Ölmez de Çanakkale’nin tanıtımına katkı sağladılar.

Çanakkale Valiliği Koordinasyonunda Kurulan Stant

TTI İzmir 17. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Çanakkale standı, Çanakkale Valiliği himayelerinde İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve ÇATTAB’ın koordinasyonunda kuruldu. Stantta, İl Özel İdaresi, Çanakkale Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Küçükkuyu Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Çanakkale Temsilciliği, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Çanakkale Skal Troy Derneği ve Double Tree by Hilton tarafından kurulan deskler yer aldı. Bu desklerde Çanakkale’nin tarihi, doğal, kültürel ve turistik değerleri ziyaretçilere broşür, katalog, video ve hediyelik eşyalar aracılığıyla tanıtıldı.

Türkiye’nin En Büyük Turizm Platformu

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB FUARCILIK A.Ş. iş birliği ile düzenlenen TTI İzmir 17. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, Türkiye’nin en büyük uluslararası turizm platformu olarak kabul ediliyor. Fuar, her yıl dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getiriyor. Fuarın bu yılki teması “Sürdürülebilir Turizm” olarak belirlendi. Fuar, 7-9 Aralık 2023 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

(Esra Güller)

Paylaş