Transferin Şampiyonu; Fenerbahçe

644

Fenerbahçe, futbolda 2020-2021 sezonu birinci transfer ve tescil dönemine damga vurdu. Sarı-lacivertli takım, yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı 18 futbolcuyla adından sıkça söz ettirdi. Bu sezon teknik direktörlük görevine Erol Bulut`u getiren Fenerbahçe, 11`i yabancı ve 7`si Türk olmak üzere renklerine bağladığı önemli futbolcularla dikkati çekti. Bu süreçte 18 futbolcu ile sözleşme imzalayan sarı-lacivertliler, geçen sezon kadrosunda yer alan 15 oyuncu ile de yollarını ayırdı.

Eski yıldızlar döndü
Fenerbahçe, yaz transfer döneminde eski yıldız futbolcuları Caner Erkin ve Gökhan Gönül`ü kadrosuna dahil etti. Sarı-lacivertli takımda forma giydikleri ilk dönemde önemli başarılar elde eden 2 futbolcu, 4 yıl sonra yuvaya döndü. Beşiktaş ile sözleşmeleri sona eren 2 oyuncudan Caner Erkin 2+1, Gökhan Gönül ise 1+1 yıllık sözleşmeye imza attı.

Trabzonspor`dan 2 takviye
Fenerbahçe, Süper Lig`i geçen sezon 2. sırada tamamlayan Trabzonspor`un 2 önemli futbolcusunu renklerine bağlayarak taraftarını memnun etti. Sarı-lacivertli ekip, Trabzonspor ile sözleşme uzatmayan Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Ernesto Sosa ve Çek sol bek Filip Novak ile kadrosunu güçlendirdi.

Tüm mevkilere transfer
Fenerbahçe, 2020-2021 sezonu yaz transfer döneminde kaleci hariç tüm mevkilere oyuncu transferi gerçekleştirdi. Sarı-lacivertli takım, geçen sezon büyük sıkıntı yaşadığı savunmaya 6 transfer yaptı. Orta saha bölgesini 3 futbolcu ile takviye eden Fenerbahçe, hücum hattında ise 7 transfere imza attı. Öte yandan sarı-lacivertliler, bu süreçte genç oyunculardan orta sahaya İsmail Yüksek, forvete ise Barış Sungur`u transfer etti. Bu futbolcular, tecrübe kazanmaları amacıyla 2020-2021 sezonu için başka takımlara kiralandı.

Ali Koç`un transfer rekoru
Fenerbahçe, Ali Koç`un başkanlık yaptığı süreçte en hareketli transfer dönemini yaşadı. Sarı-lacivertliler, 2018 Haziran`da başkanlığa seçilen Ali Koç`un ilk sezonundaki yaz transfer döneminde 11 oyuncuyu kadrosuna dahil etmişti. Geçen sezon ise birinci transfer döneminde 13 oyuncu ile sözleşme imzalanmıştı. Ali Koç ve yönetimi, beklentilerin uzağında kalınan bu 2 sezonun ardından kesenin ağzını açtı ve 2020-2021`de 18 futbolcu kadroya dahil edilerek bu alanda rekor kırıldı.
(Haber Merkezi)

 

Paylaş