Trafik kazası tatbikatını gerçek sandı

Bayramiç ilçesinde, “Trafik Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen tatbikatın senaryosu gereği canlandırılan trafik kazasını gerçek sanan vatandaşlar, kazazedeye yardım etmek istedi.

445
İlçede “Trafik Haftası” dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ile özel bir sürücü kursu tarafından düzenlenen tatbikatta senaryo gereği, motosiklet kullanan kişiye araç çarptı. Motosikletten yere düşen ve senaryo gereği ``yaralanan`` sürücüye, ilk anda kazayı gerçek sanan vatandaşlar yardım etmek istedi. Bir süre sonra kazanın tatbikat olduğunu anlayan vatandaşlar, yol kenarına çekilerek yapılan çalışmaları izledi.
 
Sürücü kursunun müdürü Önder Güler, yaşanabilecek kazalarda motosiklet sürücülerinin kask kullanmasının önemini ve kaza anında yaralılara yapılan müdahaleyi trafik polisi aracının megafonuyla anlattı. Kaymakam Osman Yenidoğan, tatbikatı halkın yoğun olarak bulunduğu, ilçe pazarının kurulduğu yerde gerçekleştirdiklerini belirterek; “Amacımız halka eğitici bilgi vermek ve motosiklet sürücülerine kask kullanmanın önemini görsel olarak anlatmaktı. Eğitici bir tatbikat oldu” dedi.
Paylaş