havadurum

Tören programı açıklandı

Çanakkale Valiliği, 12-18 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerden oluşan `Zafer Haftası` olarak kutlanacak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 100`üncü yıl dönümü programını açıkladı.

769
Bu yıl 100`üncü yılı kutlanacak olan Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri `Zafer Haftası` adı altında gerçekleşecek. Çanakkale Valiliği`nin hazırladığı 12-18 Mart tarihleri gerçekleşecek etkinlikler, 18 Mart`ta, 18 Mart Stadyumu ve Şehitler Abidesi`nde yapılacak. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 100`üncü yıldönümü olması nedeniyle etkinlikleri 3 Kasım 2014 tarihindeki Gelibolu Yarımadası`ndaki Seddülbahir Köyü`nde İlk Şehitler Anıtı`nda düzenlenen törenle başlamıştı. 5 Mart`ta Birinci Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşları`na katılmış Gemi Maketleri sergisi Çanakkale Evi`nde açılırken, 8 Mart`ta Nusret Mayın Gemisi Çanakkale Boğazı`nda temsili mayın döküş seyri gerçekleşti. 9 Mart Pazartesi günü (dün) Çanakkale Mahşeri Tiyatrosu İÇDAŞ Kongre Merkezi`nde yapıldı. 12 Mart Perşembe günü ise saat 10.00`da Çimenlik Kalesi`nde Çanakkale Deniz Zaferi`nin 100`üncü yıldönümü açılış töreni gerçekleştirilecek. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar`ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Mehteran gösterisi ve Çimenlik Kalesi`nden Valilik önüne kadar Halk Yürüyüşü ve Koşusu yapılacak. Akşam ise İÇDAŞ Kongre Merkezi`nde konser, belgesel film gösterimi, şiir dinletisi, fotoğraf sergisi olacak. Hafta boyu çok sayıda etkinlikle Zafer kutlamaları devam edecek.
 
İlk tören stadyumda ikinci tören Abide`de
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 100`üncü yıldönümü kutlamaları ana töreni 18 Mart günü gerçekleşecek. Cumhuriyet Meydanı`ndaki çelenk koyma töreninin ardından saat 09.30`da ilk tören 18 Mart Stadyumu`nda başlayacak. Üzerinde "Çanakkale Geçilmez" yazılı altın madalya Türk bayrağına takılarak göndere toka edilecek. Protokol konuşmalarını, sanatçı Serdar Tuncer`in okuyacağı şiir takip edecek. Kutlamalar, Devlet Halk Dansları Gösterisi, Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü gösterisinin ardından geçit töreniyle sona erecek. Günün ikinci töreni Gelibolu Yarımadası`nda Şehitler Abidesi`nde saat 14.00`de başlayacak. Atatürk Anıtına çelenkler konulduktan saygı atışı ve duruşu yapılacak İstiklal Marşı okunup, Şehitlik Defteri imzalanacak. Protokol üyeleri, kalabalığa seslenecek. Çanakkale Boğazı`nda askeri gemiler geçiş yapacak, Türk yıldızları gösterisi sunacak. Şehitlik ziyaret edilip, dua okunacak. Çanakkale Savaşları`nı konu olan `Son Mektup` isimli filmin galası yönetmen Özhan Eren`in de katılımıyla saat 16.30`da İÇDAŞ Kongre Merkezi`nde gerçekleşecek. Saat 18.00`da Seramik Müzesi`nde 1915 Çanakkale Sergisi açılacak. Saat 19.30`da Şehitler Camisi`nde Çanakkale şehitleri için mevlit okutulacak. 19.00-20.30 arasında su perdesi gösterisi, 19.15`de Fener Alayı, 20.15`de havai fişek gösterisi, 20.45`de ışık gösterisi gerçekleşecek. Günün finalinde ise 21.30`da Cumhuriyet Meydanı`nda Candan Erçetin konser verecek.
Paylaş