havadurum

TL’nin yeni şekline Çanakkale ne diyor?

Türk lirasının yeni sembolünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın adının baş harflerinin olduğu iddiaları ülkede tepkilere yol açtı.

795
Türk Lirası’nın yeni simgesi halk arasında tartışma konusu oldu. Halk, içinde bir çok sırın gizli olduğu öne sürülen yeni simgeyle Türk Lirası’nın itibarının kurtulduğunu öne süren bazı siyasilere katılmıyor. Tepkilere neden olan Türk lirasının yeni simgesi ile ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşların düşünceleri şu şekilde:
 
 
Hakan Tortamiç
“Sembolü beğenmedim daha Türklere özgü, daha öznel bir şey olabilirdi. Türk milleti zaten itibarlıdır, itibarın siyasilerin dediği gibi bir simgeyle kurtarılacak kadar basit bir şey olduğunu sanmıyorum.”
 
 
Barış Balkan
“Yeni simgeyi sürekli bir şeylere benzetme eğilimi var herkeste fakat insan neyi görmek istiyorsa onu görüyor bence,  öküz altında buzağı aramak huyumuz olmuş.”
 
 
Mert Mustafa Özgül
“Anladığım kadarıyla bir marka değeri yaratılmak isteniyor. Bence bir simgeyle olmaz bu iş fakat bir yerden başlamak lazım.”
 
 
İbrahim Günel
“Yeni simge Euro’ya çok benziyor, bence daha farklı bir şey olabilirdi mesela bayrağımızdaki simgelerle TL yazısı harmanlansa daha bize ait olurdu diye düşünüyorum.”
 
 
Önder Aslan
“Yeni simgeyi henüz görmedim fakat bence bir simgemiz olmalı. Diğer ülkelerin para birimini düşündüğümde aklıma bir simge geliyor mesela Dolar’ın Euro’nun simgelerini kafamda canlandırıyorum fakat kendi para birimimizle ilgili öznel bir simgemiz yok.”
Paylaş