TKP'den Çanakkale seçim buluşması

687

Türkiye Komünist Partisi Çanakkale İl Örgütü tarafından TKP Çanakkale İl Binası önünde gerçekleştirilen Çanakkale Seçim Buluşması etkinliğine konuşmacı olarak katılan Türkiye Komünist Partisi Meclis Üyesi Aydemir Güler, 14 Mayıs`ta Türkiye`de gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. TKP`li Güler, "Türkiye`de çamura mahkum edilen, hayatları ellerinden alınan insanların siyaset yapma hakkı olduğu, siyasete asıl bizim ihtiyacımız olduğunu ortaya koymamız gerekiyor. Hatay`da depremzede siyaset yapacak, Maraş`taki depremzede siyaset yapacak, İstanbul`daki işsiz siyaset yapacak, kaza burnunun dibinden ayrılmayan kurye siyaset yapacak" dedi.

"1,6 milyon depremzede oy kullanamayacak"
Güler 6 Şubat Kahramanmaraş`ta başlayan depremlerin ardından yaşananları eleştirdi. Yüksek Seçim Kurulu`na depremzede vatandaşların oy kullanma hakkı için TKP olarak dilekçe verdiklerini dile getiren Güler, "Seçimde de göç etmek zorunda kalan insanlara diyorlar ki `Zaman vardı işte, geçen cumaya kadar gidip kayıt yaptırsaydın.` 2 milyona yakın insan kayıt yaptırmamış. Hiçbir şey yapılmıyor, bir biz bu konulara dair birçok girişimlerde bulunduk. Yüksek Seçim Kuruluna TKP olarak bir dilekçe verdik, dilekçe özü itibariyle `Seçmenlerin, seçme hakkını kullanmasını temin etmek yüksek seçim kurulunun görevidir, bu görevinizi yapınız` şeklindeydi. Çünkü 1 milyon 600 bin küsur kişi seçmen hakkına sahip olmakla beraber bu hakkı kullanamayacak gibi görünüyor. Düşünsenize; iki milyona yakın kişi bir gün içinde deprem bölgesine gidecek, oyunu kullanacak, sonra geri dönecek. Bursa`dan, Ayvalık`tan, Zonguldak`tan 1 buçuk milyon kişinin gidip oyunu kullanıp dönmesi; saçma, böyle bir şey olmaz. YSK `Biz elimizden geleni yaptık` dedi, daha önce dedikleri gibi; AFAD`ın elimizden geleni yaptık demesi gibi" şeklinde konuştu.

"İnsan dayanışmasız yaşayamaz"
TKP`li Güler dayanışmanın önemine vurgu yaparak, "İnsan dayanışmaya mahkum, dayanışmasız yaşayamaz, dayanışmasız yok olur. Şimdi olağanüstü koşullarda travma halinde, bize döve döve gösteriyorlar. İnsanlar enkazın altında bağırıyor, devlet bir şey yapmıyor. Tek başımıza altından kalkamayız, kolektif olmamız lazım" şeklinde konuştu.

"TKP listelerinde halkın çocukları var"
TKP listelerinde halkın çocuklarını göreceklerini vurgulayan TKP`li Güler; "TKP`nin listelerine baktıklarında ünlüleri değil, bu durumdan çıkmak için kendilerini ortaya koyan sıradan insanları, halk çocuklarını görecekler. TKP birkaç seçim önce, Türkiye`de kadın cinayetlerinin çok arttığı bir dönemde, o zaman kendiliğinden olmayan bir şey yaptı. Bu duruma işaret etmek için dedi ki; `Bizim bütün adaylarımız kadın.` Bu özel olarak bir mesaj vermek için parti tarafından imal edilmiş bir listeydi. TKP`nin ülke çapında ünlü bir tane adayı var, o da İlyas Salman, o da `Ben halkın soytarısıyım` diyor, onun dışında ülke çapında aday herhalde yok. Bu kendiliğinden ortaya çıkmış bir şey" dedi.
(Atilla Akın)

Paylaş