havadurum

TKP, ÇEDES Projesi ve TÜGVA Protokolüne Karşı Yarın Basın Açıklaması yapacak

TKP Çanakkale İl Örgütü "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)" projesi ve Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) okullara girmeye çalışmasına tepki göstermek için basın açıklaması düzenleyecek. Açıklama İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yarın 15.00’da gerçekleşecek.

1898

TKP Çanakkale İl Örgütü, "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)" projesine karşı binlerce kişinin desteğiyle bir imza kampanyası yürüttü. Projeye yönelik büyüyen tepkilerin ardından Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), "Medeniyet ve Değerler Kulübü" adı altında okullara girmeye hazırlandı. Bu gelişmeler üzerine TKP Çanakkale İl Örgütü, 23 Eylül Cumartesi günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması düzenleyerek bu uygulamaları protesto edeceğini duyurdu.

"Çocuklarımızı Koruma Görevimizdir"

TKP İl Örgütü, basın açıklamasında, "Manevi danışman" adı altında çocukların tarikatlara teslim edilmesine karşı tepkisini dile getirdi. ÇEDES projesi sonrasında imzalanan TÜGVA protokolünün, kentlerindeki tüm okullara girmeye hazırlandığına dikkat çekti. Tarikatların Çanakkale'de artan etkisi ve saldırılarına karşı, laik ve bilimsel eğitimden yana tüm yurttaşların bir araya gelerek bu karanlığa karşı durması gerektiğini vurguladı.

“Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz”

Çocukların tarikatlardan korunması gerektiğini belirten TKP İl Örgütü, geleceğin bu ideolojilere teslim edilmemesi için mücadele edeceklerini ifade etti. Tüm halkı ÇEDES ve TÜGVA protokollerine karşı yapacakları basın açıklamasına katılmaya davet etti. Basın açıklaması, 23 Eylül Cumartesi günü saat 15:00'te Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirilecek.(Damla Yeltekin)

Paylaş