havadurum

TKDK`den yöresel ürünlere hibe desteği

TKDK, Çanakkale`nin yöresel ürünlerine hibe desteği verecek.

1351
Ezine Peyniri, Peynir Helvası, Zeytinyağı, Tuzlu Balık, Bayramiç Beyazı, Bozcaada Şarabı ve daha Çanakkale’nin birçok zengin yöresel tatları, hayvancılıktan işleme sektörüne, arıcılık, tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliğinden kırsal turizme, el sanatlarından kültür balıkçığına kadar birçok yatırım alanında hibe desteği veren
TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü, 12. Çağrıda Çanakkale’nin yerel ürünlerine de hibe desteği vereceğini açıkladı. “Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi” alt tedbiri kapsamında, fabrika satış mağazası veya tanıtım stantları kurulması da dahil üretim tesislerinin ve idari binaların inşası, modernizasyonu veya genişletilmesi, yerel ürünlerin üretim ve paketlenmesine ve el sanatları faaliyetlerine yönelik makine-ekipman alımı, proje hazırlığı için hizmet alımı harcamalarını içeren yatırımlar desteklenecek. Uygun Harcama Tutarı 10.000 Euro ile 250.000 Euro arasında olan projeler için TKDK % 50 hibe desteği verirken, 6456 Sayılı Kanuna göre proje kapsamında yapılacak harcamalar gelir ve kurumlar vergisinden de muaf tutulacak. Yakın bir tarihte 12. Çağrının açılacağını ifade eden TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan; “İlimize yatırım yapmayı planlayan ya da mevcut tesislerini modernize etmek isteyen tüm yatırımcıları kurumumuza bekliyoruz” dedi.
 
Desteklenen ürünler
TKDK’nın desteklediği Çanakkale’nin yerel ürünleri şu şekilde; “Elma, şeftali, nektarin, çilek, pirinç, domates, biber, soğan, kuru fasülye, nohut, taze fasülye, bakla, doğal mantarlar, bayramiç beyazi (nektarin çeşidi), şarap, sirke, pekmez, turşu, salça, reçel, tarhana, ev makarnasi, köy ekmeği, nohut ekmeği, kurutulmuş domates, bamya kurusu, közlenmiş biber, kesme makarna, kuskus, yufka, keşkek, koruk suyu, gelincik şerbeti, kekik yaği, kekik suyu, nar ekşisi, meyve suyu, meyve kurusu, sebze kurusu, bitki çayi, bulgur, yarma, peynir tatlisi, lokum, peynir helvasi, höşmerim, tahin helvasi, basma helva, kağit helva, mevlevi tatlisi, bademli kurabiye, damla sakizli kurabiye, kadayif, pişmaniye, akide şekeri, susamli helva, ezine peyniri, tuzlu balik, balik konservesi, keçi peyniri, sucuk, köfte, (zeytin, zeytinyaği, zeytin mamulleri) prina yağı, kuru prina, prina tozu ve suyu.”
Paylaş