TKDK Başkanı Antalyalı, Çanakkale’de temaslarda bulundu

TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Çanakkale’de bir dizi temaslarda bulundu.

387

TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Çanakkale’de bir dizi temas gerçekleştirdi. İlk olarak Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ile bir araya gelen Antalyalı, ilin tarımsal potansiyeli hakkında görüş alışverişinde bulundu. IPARD III Programı ile tarımsal üretim ve kırsal kalkınmaya katkı sağlayacaklarını vurgulayan Antalyalı, iş birliği ile yeni başarılar elde edeceklerini belirtti.

Antalyalı, Çanakkale Erenköy’de IPARD kapsamında desteklenen kırsal turizm tesisinde de incelemelerde bulundu. Tesisin yöreye sağlayacağı katkılar üzerine faydalanıcılarla istişarelerde bulunan Antalyalı, girişimcilerin IPARD destekleriyle Çanakkale’ye önemli yatırımlar yaptığını ifade etti ve TKDK personeline teşekkürlerini iletti.

Saha programının ardından Erenköy İlk/Orta Okulu’nu ziyaret eden Dr. Antalyalı, burada İl Millî Eğitim Müdürü Mine Hayta ve İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ile birlikte IPARD Programı Teknik Destek Projesi kapsamında öğrencilere sırt çantası dağıtımı gerçekleştirdi.

Son olarak TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret eden Antalyalı, burada İl Koordinatörü Hasan İskender’den ilde tamamlanan, devam eden ve yeni dönemde planlanan çalışmalar hakkında brifing aldı. Koordinatörlükte gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye’nin kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışan tüm personele teşekkür eden Antalyalı, toplantıda personele de söz vererek soru, görüş ve önerileri yanıtladı.

Türkiye-Avrupa Birliği ortaklığında finanse edilen ve TKDK tarafından uygulanan IPARD Programı kapsamında, Çanakkale’de bugüne kadar 1,4 milyar TL yatırım bütçeli 349 projeye toplam 581,5 milyon TL hibe desteği sağlandı. Bu projeler sayesinde kurulan işletmelerde 1.610 kişiye istihdam imkânı sunulmuş oldu.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş