Tıp Bayramı’nı kutladılar

Çanakkale’de 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle mesaj yağdı.

718
Her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı için siyasiler mesaj yağmuruna tuttu. CHP Çanakkale Milletvekili KİT Komisyonu Üyesi Ali Sarıbaş, TBMM Çevre Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ve AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü tarafından gönderilen mesajlarda hekimlerin Tıp Bayramı kutlandı.
 
 
Sarıbaş’ın mesajı
CHP Çanakkale Milletvekili KİT Komisyonu Üyesi Ali Sarıbaş, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. 14 Mart Tıp Bayramı’na her yıl olduğu gibi bu yıl da sağlık sektöründe sorunların yaşandığı, hekim ve sağlık çalışanlarının huzursuzluğunun doruk noktaya çıktığı bir ortamda girildiğini anımsatan Sarıbaş; “Tıp Bayramı dolayısı ile öncelikle bu günde sağlık çalışanlarının sorunlarının tartışılarak çözüm yolları aranmalıdır. Bilime katkıda bulunanlar ödüllendirilerek teşvik edilmelidir. Sağlık çalışanlarının birçok sorunları olmasına karşın, Sonuç olarak Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık mücadelesi ile başlayan 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları, temel özü fedakârlık olan tıp mesleği çalışanları tarafından sahip çıkılması gereken en önemli bir gündür. AKP’nin uyguladığı yanlış sağlık politikaları, ülkemizin gelecekte, geri dönüşü olmayan sorunlarla boğuşacağının işareti vermektedir” dedi.
 
 
Soydan’ın mesajı
TBMM Çevre Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Çağdaşlık yarışındaki hedefin sürdürülebilmesi için, sağlık sisteminin geliştirilmesi ve tüm yurttaşların daha kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlandırılması önem kazanmaktadır. Bunun için bir yandan sağlık sisteminin aksayan yönlerini düzeltmek amacıyla gerekli adımlar atılmalı, diğer yandan da sağlık hizmetlerine daha çok kaynak ayrılması ve yatırımların sürdürülmesi zorunludur. Çalışmalarını yurdun dört bir yanında özveriyle sürdüren tüm sağlık personeline hak ettiği yaşam olanaklarının sağlanması, çalışma saatlerinin ve hasta yoğunluğunun azaltılmasına yönelik düzenlemelerin yapılması sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıracaktır. Sorunlara uzun vadeli ve kalıcı çözümler üretilmeli, insanımızın gereksinimlerinin daha iyi karşılanması yönünde beklenilen düzenlemeler, konunun taraflarının görüşleri, önerileri ve istekleri de dikkate alınarak bir an önce yaşama geçirilmelidir.”
 
 
Gökhan’ın mesajı
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 14 Mart tıp Bayramı’nı kutladı. 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan Başkan Gökhan; “İnsanların kaliteli, mutlu ve esenlikli bir yaşam sürmelerinin ana koşulu sağlıklı bireyler olmalarından geçmektedir. Bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler, eğitimin artmasına, üretimin güçlenmesine, ülkenin kalkınmasına dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunarlar. İnsan sağlığının korunması, sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması adına her koşulda görev yapan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu çabanın değeri ölçüsüzdür. Ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen ve ilk kez 1919’ da işgal altında ki İstanbul’ da tıp öğrencileri tarafından kutlanan 14 Mart Tıp Bayramında, hayatını tıp bilimine ve insanlığın hizmetine adayan, sağlık hizmetlerini halkımıza ulaştırmada büyük bir özveri ile görev alan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.
 
 
Özacar’ın mesajı
Yayınladığı mesaj ile Tıp Bayramı’nı kutlayan Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; “Sağlık çalışanlarının, karşılaştıkları tüm güçlüklere rağmen, mesleklerini icrasında yurttaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik insanüstü gayretleri toplum için iftihar kaynağıdır. Yurttaşların temel hakkı olan kaliteli ve modern sağlık hizmetini en iyi şekilde sunmaya çalışan, kutsal ve saygın mesleğini özveriyle yerine getiren sağlık çalışanlarımızın meslek yaşamlarındaki başarılarının sürekli olmasını diliyorum. Toplum sağlığının önem kazandığı, sağlık hizmetinin ihtiyacı olana devlet eliyle taşındığı ve sağlık çalışanlarının bilimsel ve modern çalışma ortamına kavuştuğu, emeğinin karşılığını aldığı, birey ve sınıf ayrımı yapılmadan tüm vatandaşların bilimsel ve çağdaş mekanlarda hizmet alabildiği 14 Mart’ları kutlamanın özlemiyle, fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı`nı en içten duygularla kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.
 
 
Kutlu’nun mesajı
AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu da 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Kutlu; “Gece gündüz her yerde, her koşulda büyük özveriyle, heyecanla görev yapan, kendisini `insana hizmet` ilkesine adamış doktorların ve sağlık personelinin bütün çabası, hastalanan bütün insanları en hızlı şekilde sağlığına kavuşturmak, aynı zamanda sağlıklı olan insanların da sağlığını korumaktır. Çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren sağlık personelimizin çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi, onlara mesleklerinin saygınlığına yakışan, rahat çalışabilecekleri ortam ve olanaklar sunulması sorunların çözümünde etkili olacaktır. AKP iktidarında Türkiye`de birçok alanda olduğu gibi sağlık hizmetleri alanında da önemli başarılara imza atıldı. Ayrıca sağlıkta kalitenin ve hizmet ağının geliştirilmesine yönelik çalışmalar da kesintisiz sürdürülmektedir" diye konuştu.
 
 
Öncü’nün mesajı
14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü; “AKP olarak öncelikli hedefimiz, vatandaşlarımızın sağlık, eğitim ve diğer sosyal hizmetlerden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak. Sağlıkta Dönüşüm Programı, hastanelerin tek çatı altında toplanması, ilaç fiyatlarında yapılan yeni düzenlemeler, çalışma ücret ve koşullarındaki iyileştirmeler, hekim ve çalışanların sayısındaki artışlar gibi sağlık sisteminin birçok kronik sorunu hükümetimiz döneminde çözüme kavuşturulmuştur. Kamu ve özel sektör sağlık kurumlarında yapılan önemli değişim ve gelişmeler tüm halkımızın malumudur. AKP olarak temel hedefimiz, vatandaşlarımızı en iyi yaşam imkânlarına kavuşturmak, onların sağlık, eğitim ve diğer sosyal hizmetlerinden daha iyi yararlanmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.
Paylaş