havadurum

Ticaret Borsası sektördeki gelişmeleri yakından takip ediyor

Çanakkale Ticaret Borsası üyeleri Worldfood Gıda Fuarı’nı ziyaret ederek; sektörleri ile ilgili son gelişmeleri takip etmek ve sektör temsilcileri ile işbirliği bağlantıları kurma konusunda çalışmalar yaptılar...

679
Türkiye’nin alanındaki en büyük ve en kapsamlı fuarı olan 20.Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo’da gerçekleştirildi. Çanakkale Ticaret Borsası üyeleri fuarı ziyaret etti. Fuara Çanakkale ve ilçelerinde faaliyet gösteren 50 üye ve şirketlerinin temsilcileri katıldılar.
 
Fuarın en önemli özelliği gıda sektörünün yerli yabancı firmalarını bir araya getirmesi, son gelişmeleri tanıtması ve hepsinden önemlisi ise üyelerimizin görüşmeler yapmasına imkân vermesi olduğunu belirten ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen; “Borsamız son yıllarda çok güzel projelere çalışmalara imza atıyor. Üyelerimize Çanakkale’ye ilimiz ekonomisine destek vermeye çalışıyoruz. 2015 tanıtım çalışmalarına destek veriyoruz. Dünyanın en büyük gıda fuarı olan Paris Sıal Gıda Fuarına Çanakkale’den 75 işadamıyla katılıyoruz. Bu fuar da bizim için oldukça önemli. Her yıl büyüyen dünyadaki gıda fuarları arasında önemli bir yere gelen GıdaWorldfood İstanbul 2012’nin Türkiye Gıda Ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) ve TGDF çatısı altında yer alan 23 dernek tarafından destekleniyor. Türk gıda ve içecek sektörü, fuarla birlikte son yıllarda büyük gelişmeler kaydetmiştir, krizleri geride bırakmış ve yurt dışında yapılan ziyaretçi ve tanıtım çalışmaları sayesinde bölge pazarındaki önemini artırmıştır. Biz de bu nedenlerden dolayı Üyelerimizle birlikte 20. Uluslararası GıdaWorldfood İstanbul Gıda Ürünleri Ve Teknolojileri Fuarına katıldık. Türkiye’nin alanında en büyük fuarı olan, 29 ülke`den 109`u yabancı olmak üzere 500 firmanın katıldığı 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Gıda Ürünleri Ve Teknolojileri Fuarının 27. Uluslararası Ambalaj, Paketleme Ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarı (IPACK 2012) ile eş zamanlı olarak yapılması da üyelerimiz açısından son derece memnuniyet verici olmuştur” dedi. Üzen; “Üyelerimiz özellikle paketleme teknolojilerindeki gelişmeler ile yakından ilgilendiler” diye konuştu.
 
Gıda Worldfood İstanbul2012’nun katılımcı profilinde süt ve süt ürünleri, et ürünleri, şekerleme ürünleri ve çikolata, dondurulmuş hazır gıda, konserve ürünler, gıda katkı ve yardımcı maddeleri, bitkisel yağlar ve unlu gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün yer aldığını vurgulayan Üzen şu şekilde konuştu: “Çanakkale Ticaret Borsası olarak amacımız üyelerimizi ve ürünlerini dış pazarlarda tanıtmak, ihracat hacmini artırmak, yabancı firmalar ile ilişkilerini ve işbirliklerini güçlendirmek ve küresel ekonomide hak ettikleri yeri almalarını sağlamaktır. Bu amaçlar doğrultusunda Üyelerimizin sektörleri ile ilgili son gelişmeleri takip etmek ve sektör temsilcileri ile işbirliği bağlantıları kurmaları için üyelerimiz ile birlikte 20.Uluslararası Gıda World food İstanbul Ürünleri Ve Teknolojileri Fuarı ve 27. Uluslararası Ambalaj, Paketleme Ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarı (IPACK2012) fuarlarını ziyaret ettik.”
 
“Amacımız Çanakkale markasını dünyaya tanıtmak”
“Amacımız Çanakkale markasını dünyaya tanıtmak, Çanakkale’nin markalarını dünyaya tanıtmak, Çanakkale’den dünyaya markalar çıkarmak” diyen Başkan Üzen, bunun yolunun da fuarlardan, tanıtımlardan, kalite çalışmalarından geçtiğini ifade ederek; “Ticaret Borsası olarak son dönemde çok güzel, çok başarılı çalışmalara imza attık. Şimdi inşallah bu adımlarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Daha büyük, daha ileri adımlar atacağız. Bunun hazırlıklarını ve görüşmelerini yaptık. Nihai kararların verilmesini müteakiben bunları Çanakkale kamuoyu ve siz değerli basın mensupları ile paylaşacağız. Son olarak bu fuara ilgi gösteren tüm üyelerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İlimizin, ürünlerimizin, markalarımızın tanıtımına verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Yurt içinde ve yurt dışında yapmış olduğumuz fuar ve tanıtım çalışmalarımıza Çanakkale’deki tüm işadamlarımızı ve Kamu kurumlarımızı katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Paylaş