TFF'nin üvey evladı; Alt Ligler

1835

  

Nihat Özdemir başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu, Alt liglerin 18 Temmuz’da başlayacağını açıklamasına karşın, başta İkinci ve Üçüncü Lig kulüpleri olmak üzere organizasyonlarda yer alan takımların yüzde 90’ı sahaya çıkmayacaklarını deklare ettiler. Futbol Federasyonu ile Kulüpleri karşı karşıya getiren bu inatlaşmanın sonucu merak edilmeye başlandı.

 

Futbol Federasyonu’nun Alt Liglerin başlamasına 15 gün gibi kısa bir süre kalmasına rağmen, hala daha kesin bir açıklama yapmaması, yönetmelik, karar ve fikstür yayınlamaması Türk Futbolu’nun taban birliklerini zor durumda bıraktı. Türkiye’de futbolun sadece Süper Lig ve 1.Ligle sınırlı olduğunu zanneden TFF’ye tepkiler her geçen gün çığ gibi büyüyor.

 

Türkiye’de İkinci ve Üçüncü Lig ile BAL’da bulunan (2.Lig: 36, 3.Lig: 53, BAL: 162) 251 kulübü dikkate almayan ve 81 ilde bulunan Süper Amatör Ligleri umursamayan, TFF Birimleri bu lig kategorilerine üvey evlat muamelesi yapmaya devam ediyor. Ancak, sporun temel taşı olan kulüplerin gücünü hesaba katmıyor. Emir ve talimatlarla müsabakaların oynanacağını sanıyor.

 

Kendi Sağlık Kurulu’ndan aldığı referansla yetinen Türkiye Futbol Federasyonu’nun, salgın hastalık nedeniyle ülke genelinde görev yapan Bilim Kurulu’ndan onay almamasına, Sağlık Bakanlığı ile maçların oynanıp, oynanmaması konusunda ters düşmesine rağmen, re’sen maçları oynatma kararı endişe ile karşılanıyor. Nitekim 2. ve 3.Lig kulüpleri bir araya gelerek, TFF’nin maçlar oynatma kararını protesto ettiler.                                    (Yusuf Sonkurt)

Paylaş