havadurum

"TFF'nin kararlarını uygularız"

1451

 Amatör liglerin bitirilme noktasında, diğer iller kadar sıkıntılarının olmadığını ifade eden Hayrettin Acar, “Herkes gibi, bizim için de önce insan sağlığı önemli. Esasen çok fazla maçımız da kalmadı” dedi. Yerel liglerin er-geç oynanıp, tamamlanmasından yana olduklarını belirten Acar, Futbol Federasyonu’nun talimatı doğrultusunda hareket edeceklerini söyleyerek “Süper Amatör Lig’i bitirmemize 3 hafta kaldı. Müsabakaların tamamlanarak, sonuç alınmasından başka hiçbir seçeneğe sıcak bakamayız.” dedi.

12 takımın mücadele verdiği Çanakkale 1.Amatör Lig’de son hafta müsabakaları oynandıktan sonra 3 maçlık Play-Off serisine geçileceğini vurgulayan İl Temsilcisi Hayrettin Acar, 3 grup halinde 17 takımın katılımıyla gösterime giren 2.Amatör Ligin geriye kalan haftalarını da,  yeni sezonun başlamasına kadar rahatlıkla oynatabileceklerini ifade etti. Acar “Kulüplerimiz talimat ve statüleri uyarınca bizim sorumluluğumuzda. Hiçbir Kulübün alın terleriyle sahada kazandıkları haklarını kaybetmelerine izin vermeyiz.”dedi.
U-19 Ligi ile değişik yaş grubu liglerinin bu sezon için yürürlükten kaldırıldığına dikkat çeken Futbol İl Temsilcisi Hayrettin Acar “TFF’nin talimatı doğrultusunda bu dönemde yaş grupları için Türkiye Şampiyonası kademe maçları düzenlenmeyecek. Devletimiz ve Futbol Federasyonumuzun alacağı kararlar ışığı altında bu sezonu sağlıklı bir şekilde sonlandırıp, bir sezon sonrasının plan ve programlarını yapacağız. Amatör Spor Kulüplerimizin futbolu özlediklerini biliyoruz. Mutlu günler için, hep birlikte sabır göstereceğiz.” diye konuştu.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş