TFF'de 'Hükmen yenilgi' kargaşası

539

Türkiye Futbol Federasyonu`nun (TFF) Türkiye`de giderek artan Covid-19 vakalarına paralel olarak kulüplerde de sıklıkla görülmeye başlayan vakalar üzerine kadrosu 14 futbolcunun altına inen takımların maçlarını ertelemek yerine talimatı değiştirerek hükmen yenilgi uygulaması getireceği haberlerinin giderek artması, tartışmalara yol açtı.


TFF daha önce 30 Eylül tarihinde yaptığı talimat değişikliğinde Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarında kadrosu 14`ün altına inen takımların maçlarının ertelenmeyerek, o takımın hükmen yenik ilan edileceği açıklanmıştı. Aynı talimatın 21 Ekim`de değiştirilmesiyle eklenen Geçici 2. Maddesinde TFF, Süper Lig ve 1. Lig için de takım kadro sayılarında kadrolarda belli zorunluluklar getirdi. Bunda amacın kadroda test edilmiş oyuncu sayısını mümkün olduğunca arttırıp, maçların ertelenmesinin önüne geçmek olduğu ortaya çıktı.

Talimata göre 14 sınırı yürürlükte
Yayınlanan talimatta ilgili maddeler şu şekilde yer alıyor:

a) Test yaptırılması zorunlu olan futbolculardan (Süper Lig ve TFF 1. Lig 30 futbolcu, Misli.com 2 ve 3. Lig 25 futbolcu) test sonuçlarına göre müsabakada görev alacak futbolcu sayısının pozitif vakalar sebebiyle 14`ün altına inmesi halinde, müsabaka oynatılmayarak ileri bir tarihe ertelenir.
 
b) 2020-2021 Sezonu ikinci devresinin ilk resmi lig müsabakasından itibaren Süper Lig ve TFF 1. Ligde bulunan kulüpler yukarıda belirtilen düzenlemeye ilave olarak her bir resmi lig müsabakasından önce işbu talimatta belirtilen süreler içerisinde Lig statülerinin oyuncu uygunluğu bölümünde belirtilen 01.01.2000 ve daha sonra doğmuş Türkiye A Milli Takımında oynama uygunluğu bulunan Genç futbolculardan en az 5 futbolcu daha olmak üzere toplam 35 futbolcularına test yaptırmak zorundadır.
 
c) 2020-2021 Sezonu ikinci devresinin ilk resmi lig müsabakasından itibaren Süper Lig ve TFF 1. Ligde test yaptırması zorunlu olan 35 futbolcudan test sonuçlarına göre müsabakada görev yapacak futbolcu sayısının pozitif vakalar sebebiyle 14`ün altına inmesi halinde müsabaka ileri bir tarihe ertelenir.
(Ajansspor)
Paylaş